ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Στις 235.000 ευρώ φτάνει σε ύψος για φέτος ο προγραμματισμός του σχεδίου δράσης τουριστικής προβολής της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτός κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό στοχευόμενων δράσεων, για αυτό και είναι μικρότερος από πέρυσι, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού– Πολιτισμού– Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόφιλος  Ζυμπίδης. Ο προηγούμενος προϋπολογισμός ήταν άνω του 400.000 ευρώ.

Μετά την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου, ο προγραμματισμός δράσεων τουριστικής προβολής θα σταλεί στον ΕΟΤ, προκειμένου αυτός να ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Αφορά το 2017 και όπως τόνισε ο κ. Ζυμπίδηςκ, οι διαβουλεύσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησαν μέσα στο 2016, με τους εμπλεκόμενους φορείς.

“Κύριοι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι η συλλογή υλικού και η ψηφιοποίηση διαδρομών, ανά περιφερειακή ενότητα . Στη συνέχεια με τη Γεωπύλη θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον θρησκευτικό τουρισμό, μάλιστα θα γίνει η δεύτερη φάση του προγράμματος στην  26-2 Μαϊου, δράση που θα συνεχιστεί στην Ιταλία. Πέραν του θρησκευτικού τουρισμού, μπορεί να αναπτυχθεί και ο περιπατητικός τουρισμός σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Ο τουρισμός παρουσιάζει πτώση από το 2009 και το 2014-2015 έγιναν προσπάθειες να εξισορροπηθεί η κατάσταση, σημείωσε ο κ. Ζυμπίδης, λέγοντας πως στόχος είναι μέσα από στοχευμένες δράσεις ώστε να υπάρξει ανάκαμψη το 2017.


Β.Σ.