Και όμως οι εκλογές για την θέση προέδρου στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έγιναν παρότι οι φωνές για νομικές παρατυπίες έφτασαν πια στο Υπουργείο Παιδείας. Παρότι η ίδια πρόεδρος του τμήματος παραιτήθηκε μετά τις διαδικασίες εκλογής του εκλεκτορικού. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Η αντιπρόεδρος του τμήματος που είχε παραιτηθεί όπως είχε αναφέρει το prlogos εκλέχθηκε πρόεδρος. Η σιωπή της πρυτανείας είναι για μια ακόμα φορά χαρακτηριστική.

Αίτηση θεραπείας-καταγγελία υπέβαλε ο νέος αντιπρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου. Ζητά την αναστολή εκτέλεσης των προκηρυχθεισών εκλογών(αυτών που έγιναν) επειδή η διενέργειά τους αφενός είναι παράνομη, αφετέρου συνεπάγεται πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης λόγω της έκπτωσής του από το αξίωμα του προέδρου που έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με το νόμο 4485/2017 άρθρο 23 «ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο ή προσωρινού κωλύματος, καθώς και αν παραιτηθεί ή εκλείψει μέχρι τη συμπλήρωση του υπολοίπου της θητείας».

Ο αντιπρόεδρος θεωρεί άκυρη και καταχρηστική τη διενέργεια εκλογών και ζητούσε να γίνει εκλογή αντιπροέδρου αντί για προέδρου  επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Δεν εισακούστηκε.

Την ίδια στιγμή υποψήφιος για την θέση του προέδρου παραιτείται της υποψηφιότητας συμπαραστεκόμενος  στην επιστολή αμφισβήτησης του αντιπροέδρου και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου αν ορθώς διενεργούνται οι εκλογές. Στην  προκήρυξη αυτή αποκλειστική ευθύνη έχει η Κοσμήτωρ της ΣΟΕ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με τις εκλογές προέδρου να μην μπορεί να είναι νόμιμες.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Προκηρύχτηκε θέση στο τμήμα με αντικείμενο «Δίκαιο και Διαχείριση Φυσικών Πόρων με έμφαση στους υδατικούς πόρους», ίδιο με τη διδακτορική διατριβή μιας υποψήφιας. Μετά από τρεις συνεδριάσεις γίνεται η επιλογή του εκλεκτορικού. Ακολουθεί η παραίτηση της αναπληρωτού προέδρου. Τα πρακτικά μετά από αρκετές μέρες που είναι μαγνητοφωνημένα γράφονται για να ανεβούν στο ΑΠΕΛΛΑ. Μετά την ανάρτηση των πρακτικών στο ΑΠΕΛΛΑ κατεβαίνουν αμέσως και αφήνονται μόνο τα ονόματα των εκλεκτόρων που πρότειναν τα παραπάνω μέλη της συνέλευσης. Προκηρύσσονται εκλογές αναπληρωτή προέδρου με έναν υποψήφιο  που εκλέχτηκε. Δημοσιεύεται το ΦΕΚ του Αναπληρωτή προέδρου. Η πρόεδρος του τμήματος παραιτείται.  Προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη προέδρου παρότι υπάρχει αναπληρωτής. Ακολουθεί επιστολή μέλους ΔΕΠ που αναφέρει ότι είναι παράνομες οι εκλογές για ανάδειξη πρόεδρου του τμήματος.

Ακόμα και το νομικό συμβούλου του Πανεπιστημίου αναφέρει τα εξής: «Αρμοδιότητα για τη σύγκληση εν προκειμένω του εκλεκτορικού σώματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει ο εκλεγείς Αναπληρωτής Πρόεδρος του εν λόγω Τμήματος ευθύς μόλις λάβει χώρα η υποχρεωτική διαδικαστικού μεν χαρακτήρα αλλά και συνάμα δε αναγκαία για την επέλευση των νομικών συνεπειών καταχώριση της εκλογής του κατά τα αναφερόμενα ως άνω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΔΜ: Η παραίτησή μου ήταν ηθικά και προσωπικά επιβεβλημένη

Εκλέγουν αντιπρόεδρο στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΔΜ και προκηρύσσουν εκλογές για πρόεδρο

Μέλος ΔΕΠ  του Τμήματος  Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής  του ΠΔΜ για την ενδεχόμενη νομική παρατυπία περί της προκηρυχθείσας   εκλογής Προέδρου του Τμήματος

Ακέφαλο το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής μετά  την επιλογή του εκλεκτορικού – Μια θέση για μία υποψήφια και ένα πρακτικό που αναζητείται

«Οικογενειοκρατία άλλου τύπου» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Με κλήρωση το εκλεκτορικό του Τμήματος Λογιστικής;

Αχταρμάς στην επιλογή του εκλεκτορικού στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Μια μεταγραφή από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων των Γρεβενών στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Κοζάνης