Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Σπυρόπουλος θέλοντας να συζητήσει για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες συναντήθηκε με πολίτες, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας.

«Οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες, ιστορικές θα έλεγα, καθώς τα επόμενα πέντε χρόνια θα κριθούν πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν σχέση με το μέλλον της ίδιας της Ε.Ε. αλλά και τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτή όπως η εξωτερική πολιτική και άμυνα, η διεκδίκηση νέας αγροτικής πολιτικής, η πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος

Κρίσιμο ζήτημα αλλά προσωπική προτεραιότητα για τον ίδιο, όπως τόνισε, αποτελεί η κλιματική κρίση: « Είναι προσωπική μου προτεραιότητα να εφαρμοστούν πολιτικές από την πλευρά της Ε.Ε. για έργα πρόληψης και αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας ώστε να μη βιώνουμε τόσο δυσάρεστα τις συνέπειες αυτών των καταστροφών»

Σημείωσε δε για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε διασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ακόμη μια φορά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ασκεί γόνιμη αντιπολίτευση, και αναδεικνύει μια σειρά ζητημάτων όπως οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και τα υψηλά ενοίκια και φυσικά η σημασία ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε για τις επικείμενες ευρωεκλογές: «Οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν θα αφήσουν μία Κυβέρνηση ανεξέλεγκτη να κυβερνά με αλαζονεία και αμετροέπεια, χωρίς την αίσθηση των τεράστιων λαθών στα οποία έχει υποπέσει και χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας ή αν θα στηρίξουν μία σοβαρή και αξιόπιστη φωνή που θα σταθεί απέναντι στη Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί απέναντι στη Ν.Δ. με μία εναλλακτική πρόταση στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές»

Ηχηρό κάλεσμα προς όλους πολίτες για συμμετοχή απηύθυνε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ότι και αν επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: «Μόνο με συμμετοχή σας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον που θα είναι επωφελές για όλους μας και όχι για τους λίγους και ισχυρούς»

*Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
Μηχανολόγος Μηχανικός MSc
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής