Στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών, έγιναν χθες Σάββατο 25 Μαϊου 2024, οι φωτογραφήσεις και τα βίντεο, για την μεγάλη θεατρική παραγωγή που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, με αληθινές ιστορίες για την Γενοκτονία, από το βιβλίο “Μάρτυρες” του γνωστού δημοσιογράφου -συγγραφέα Νίκου Ασλανίδη, σε σκηνοθεσία της Αντωνίας Ορφανίδου.

Πρόκειται για μια μοναδική θεατρική παραγωγή , η οποία βρίσκεται στην τελική της ευθεία και θα παρουσιαστεί, με δύο παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, την Παρασκευή 14 Ιουνίου και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της επίσκεψης στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών για την φωτογράφιση και τα σχετικά βίντεο προβολής της παράστασης που ετοιμάζεται, ήταν το έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών από ξένες χώρες που βρίσκονταν στην περιοχή , οι οποίοι φωτογραφήθηκαν αλλά και ενημερώθηκαν για το έργο της θεατρικής ομάδας του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση για τις δύο μεγάλες παραστάσεις που ετοιμάζονται στην Πτολεμαιδα, καθώς και πληροφορίες για το έργο , τους συντελεστές και τους χώρους διάθεσης των εισιτηρίων.