Η γυναικοκτονία της Βέροιας пου σόκαρε το пανελλήνιο το 2005, η άγρια δολοφονία της 15χρονης Φιλιώς στη Βλάστη, αλλά και η ανεξιχνίαστη έως σήμερα υπόθεση που αφορά στο άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου, που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές στη Λάρισα, είναι τρία από τα εγκλήματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο «100 εγκλήματα στην Ελλάδα» που θα βρείτε αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ. Δείτε εδώ ποια είναι τα 100 εγκλήματα που περιγράφει το βιβλίο

Εγκλήματα πάθους και τιμής πρωτοφανούς αγριότητας, παιδοκτονίες και γυναικοκτονίες απίστευτης σκληρότητας, serial killers και διαταραγμένα μυαλά παρελαύνουν σε ένα άλμπουμ μιας αποκλίνουσας Ελλάδας.

Η δολοφονία της 15χρονης Φιλιώς

Η υπόθεση δολοφονίας της Τριανταφυλλιάς ή Φιλιώς Αντωνιάδου στη Βλάστη, είναι ανεξιχνίαστη καθώς ο βασικός κατηγορούμενος μέσα από μία σειρά δικών απαλλάχτηκε.

Η 15χρονη είχε βγει το βράδυ του τελικού του Euro στην πλατεία του χωρίου της στην Κοζάνη μαζί με φίλες της, όμως δεν γύρισε ποτέ. Μετά από μερικές ημέρες, βρέθηκε το άψυχο σώμα της στην δασική περιοχή «Μουρικίου» της Κοινότητας Βλάστης.

Το σώμα βρισκόταν τοποθετημένο επάνω σε φύλλα, σε πλάγια δεξιά θέση με το πρόσωπο στραμμένο προς τον δρόμο. Το θύμα φορούσε ένα λευκό βαμβακερό μπλουζάκι με κόκκινες ρίγες στα πλάγια, και πάνω απ’ αυτό ένα μακρυμάνικο λευκό μπλουζάκι, τα οποία ήταν και τα δύο ματωμένα. Το σκούρο γκρι πετροπλυμμένο μπλουτζίν της ήταν ξεκούμπωτο, ενώ στο ύψος του αριστερού μηρού έφερε τρία σημεία ποτισμένα με αίμα.

Στο εμπρόσθιο μέρος του κεφαλιού της πάνω από το φρύδι έφερε ένα βαθύ τραύμα, το οποίο προκάλεσε αιμορραγία, με αποτέλεσμα να καλυφθεί ολόκληρο το πρόσωπο της με αίμα και να σχηματίσει μια λίμνη αίματος κάτω από το κεφάλι της.

Σε απόσταση 40 εκατοστών από το δεξί πάνω μέρος της κεφαλής, βρέθηκε μικρή λίμνη με αποξηραμένο αίμα. Αριστερά αυτής, σε ευθεία σχεδόν γραμμή προς το ανάχωμα, εντός της συστάδας χόρτων βρέθηκε μία ματωμένη πέτρα, της οποίας η γωνία που σχημάτιζε, έφερε λίγα ίχνη αίματος. Όταν ο ιατροδικαστής πήγε να την συλλέξει ως στοιχείο για να την στείλει στα εργαστήρια, διαπιστώθηκε πως η κάτω όψη της έφερε μεγάλη κηλίδα αίματος, που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της, γεγονός που οδήγησε τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι έχουν στα χέρια τους το όπλο του εγκλήματος. Η πέτρα αυτή ταίριαζε απόλυτα στην προαναφερόμενη «φωλιά», απ’ όπου την είχε αποκολλήσει ο δράστης και, με αυτήν κατάφερε το χτύπημα στο κεφάλι του άτυχου κοριτσιού και στη συνέχεια την πέταξε αριστερά του εντός της πυκνής συστάδας χόρτων.

Στις 23 Ιουνίου 2011 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας που δίκασε την πολύκροτη υπόθεση, έπειτα από αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με ψήφους 6-1, αθώωσε τον 39χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, «δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δράστης του εγκλήματος».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η απόφαση να καθίσταται αμετάκλητη και ο Φάκελος της Υπόθεσης δολοφονίας της 15χρονης Φιλιώς Αντωνιάδου να φέρει την ένδειξη «Ανεξιχνίαστη». Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου έγινε δεκτή με οργή και αγανάκτηση από τους γονείς και συγγενείς του θύματος.

πηγή:protothema.gr