Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας σε δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία με ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της προηγούμενης τετραετίας. Καταφέραμε να εφαρμόσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Αυτή τη στάση υπευθυνότητας και ειλικρίνειας επιδοκίμασε το εκλογικό σώμα».

«Στον τόπο μας βιώσαμε και τον παραγωγικό ανασχηματισμό της. Οι πολίτες αναγνώρισαν την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης. Έχουμε μάχη για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα Η Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια θα έχει μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της αναπτυξιακής μετάβασης. Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και ευελπιστώ ότι θα είναι μια δημιουργική τετραετία».

«Θέλησα να δώσω όραμα αισιοδοξίας για την αλλαγή που συμβαίνει στον τόπο. Έτυχα θερμότατης ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μου και τους ευχαριστώ. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να με καταξιώνουν σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία πρώτο βουλευτή Κοζάνης για την κυβερνητική παράταξη. Θα δώσω όλο μου τον εαυτό πιο έμπειρος και έτοιμος να ικανοποιήσω όλες τις δεσμεύσεις της ΝΔ στην περιοχή. Αυτό που κέρδισε είναι το πρόγραμμα, οι συγκεκριμένες προτάσεις, η κοστολόγηση των θεμάτων από τη μια της ΝΔ και από την άλλη η αοριστία της αντιπολίτευσης που δεν έπεισε. Γι’ αυτό και εκφράστηκε το εκλογικό σώμα με τέτοιο ηχηρό τρόπο. Έγινε πράγματι όλη η Ελλάδα μπλε, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η μπλε Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ιωάννα Παπαδημητρίου