Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι αποτελούν τους Πολιούχους και τους Προστάτες του Αμυνταίου.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00 μ.μ., τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, όστις και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία, πλειάδα Ιερέων και πλήθος Κόσμου ακολούθησε τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πόλη του Αμυνταίου. Την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 και ώρα 7:00 π.μ., τελέστηκαν ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του προσκεκλημένου, υπό του Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, όστις και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία, έλαβε χώρα η ευλόγηση του Ιερού Κολλύβου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους πλειάδα κληρικών και εκπρόσωποι των Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής, των Φορέων και των Συλλόγων.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου επιθυμούν να εκφράσουν την άπειρη ευγνωμοσύνη τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποστολή Ειδικού Αγήματος. Κατόπιν, τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους, προς τον Σύλλογο Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων για την αποστολή ένστολων Μελών του.