Στην ολομέλεια συζητείται για δεύτερη ημέρα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας”.

Με τοποθέτησή του ο υπουργός ΠΕΝ, Θ. Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις, εκ των οποίων η πιο σημαντική αφορά τη δυνατότητα για μικρή παράταση στις επενδύσεις ΑΠΕ της Κοζάνης και της Φλώρινας.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Αμανατίδη για παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών εξαιρούμενων έργων ισχύος έως 500 kWp και των ενεργειακών κοινοτήτων έως 1 MWp.

Την παράταση ζήτησε και η Νέα Αριστερά με τροπολογία που κατέθεσε όπου αναφέρει τα εξής:

“3στ. Ειδικά για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δεν εφαρμόζονται οι παρ. 3δ και 3ι και η προθεσμία της παρ. 3γ παρατείνεται για δεκαοκτώ (18) μήνες. Ομοίως, οι προθεσμίες που αναγράφονται στις παρ. 3β και 3ζ παρατείνονται κατά είκοσι ένα (21) μήνες».

πηγή:energypress.gr