Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση 2021-2023 περιλαμβάνει παροχές όπως ομαδική ασφάλιση, μηνιαίες δωροεπιταγές, επιπλέον άδειες μετ’ αποδοχών, επιδόματα και εκπτώσεις σε είδη ευρείας κατανάλωσης.

Στη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης για το χρονικό διάστημα 2021-2023, προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτης, με την οποία τίθεται σε ισχύ η νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχών, που προβλέπει αυξήσεις αποδοχών και παροχές που συνολικά υπερβαίνουν τα 15,7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το ετήσιο συνολικό κόστος των νέων μέτρων (χωρίς τις δωροεπιταγές εορτών και τις δωροεπιταγές 30ετούς προϋπηρεσίας) ανέρχεται σε 12,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, που θα εφαρμοστεί άμεσα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους με αποδοχές έως και 1.300 ευρώ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζόμενους. Με βάση την ανωτέρω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην Επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη ενώ αναπροσαρμόζεται στα 886 ευρώ για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.
– Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους
– Διάθεση μηνιαίας δωροεπιταγής 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες
– Την ανανέωση του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης Ζωής και Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης»
– Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορωνοϊού (παροχή που είναι σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2021).

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληγές, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της εταιρείας, όπως προβλεπόταν και στην προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση.

Επιπλέον, με την νέα σύμβαση παραμένουν σε ισχύ και οι ακόλουθες παροχές για τους εργαζόμενους:

– Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων
– Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια του Πάσχα
– Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση
– Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης
– Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους
– Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20- 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια)
– Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης
– Την χορήγηση επιπλέον ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο, για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επιδόματα αυτά ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης σε καταστήματα της εταιρείας.

«Από το 2017 μέχρι σήμερα η Σκλαβενίτης ακολουθεί μια θετική πορεία η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους 27.000 εργαζομένους της. Τέσσερα χρόνια μετά τη Συμφωνία Εξυγίανσης, η Σκλαβενίτης κατόρθωσε με προσήλωση στο Επιχειρηματικό της Σχέδιο να έχει θετικά αποτελέσματα, ατενίζοντας το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία. Βασιζόμενη στην καλή της πορεία, η Επιχείρηση θέσπισε νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχών, στο πλαίσιο της οποίας η Επιχείρηση προχώρησε σε σύναψη νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης για το διάστημα 2021-2023, με συνολικά ωφελούμενους πάνω από 24.000 οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των εργαζόμενων της. Με την κίνηση αυτή, η αλυσίδα επιβραβεύει έμπρακτα τους εργαζομένους της για τη συμβολή τους στη θετική της πορεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, πηγή κοντά στην εταιρεία.

Ανακοίνωση και από το Σωματείο Εργαζομένων

Τη σύναψης της νέας επιχειρησιακής σύμβασης για το χρονικό διάστημα 2021-2023 χαιρέτησε, με ανακοίνωση του και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης»,το οποίο εκπροσώπησε τους εργαζομένους στις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της εταιρείας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συμφωνία: «Μέσα από τη συγκεκριμένη σύμβαση καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον μέγιστο δυνατό αριθμό εργαζομένων, αλλά και να βάλουμε παρακαταθήκη, ανάλογα και με την πορεία της εταιρείας, ώστε στο μέλλον να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα, βήμα – βήμα, όπως ακριβώς έχουμε πράξει μέχρι τώρα».

Μάλιστα, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι αποτελεί εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που διασφαλίζει τόσα τα δικαιώματα όσο και τις θέσεις εργασίας: «Σε αυτή τη συγκυρία και για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στον κλάδο μας, δίδεται μία τόσο μαζική αύξηση μισθού (23.700 εργαζόμενοι) και δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες».

Πηγή: emea.gr