Ο Σάκης Κωτούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης δηλώνει ευχαριστημένος με την τοποθέτηση αναπληρωτών στην ώρας τους, όπως συνέβη και την περσινή σχολική χρονιά. Παρατηρούνται όμως 31 ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Επίσης υπάρχουν δύο κενά στην ειδική αγωγή, ένα στην πληροφορική, ένα στα αγγλικά και ένα στα γερμανικά.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια αύξηση παιδιών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και τα κενά στην παράλληλη στήριξη επιβαρύνουν και την τάξη και τη ροή του σχολείου. Όταν μάλιστα ο εκπαιδευτικός για να συμπληρώσει ωράριο μοιράζεται σε 4 έως και 5 σχολεία συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που τον έχουν ανάγκη.

Ο κ. Κωτούλας επισήμανε επίσης την ακαταλληλότητα οκτώ νηπιαγωγείων που νοικιάζουν χώρο και δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Για τα προβληματικά αυτά κτίρια έχει γίνει αναλυτικό υπόμνημα στο δήμο Κοζάνης, ώστε να βρεθούν νέα κτίρια.
Ιωάννα Παπαδημητρίου