Η κολυμβητική ένωση Κοζάνης και συγκριμένα το αγωνιστικό και προαγωνιστικό τμήμα ξεκινά το Σάββατο με τον ομοσπονδιακό Μάρκο Μανταλούφα ένα τριήμερο camp στο κολυμβητήριο του Λιάπειου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και τα υπόλοιπα τμήματα της ακαδημίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, εφόσον τακτοποιηθεί το μεγάλο θέμα που λέγεται θέρμανση του χώρου. Είναι πολλά τα χρήματα για το πετρέλαιο και το ζητούμενο είναι αν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά θερμαινόμενο για τις προπονήσεις των αθλητών καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Από τα μέσα Ιουλίου έχει κλείσει το κολυμβητήριο στο ΔΑΚ με το δεκαεξάμηνο για τις εργασίες να διευρύνεται, όπως συμβαίνει σε όλες τις εργολαβίες. Ήδη το τρίμηνο που παρέμεινε κλειστό δεν προχώρησε καμιά εργασία για να καλυφθεί χρόνος και πολύ πιθανόν το κολυμβητήριο να παραμείνει κλειστό και για δύο ακόμα χρόνια!

Από την άλλη στο Λιάπειο με το δεδομένο της μίας μόνο πισίνας, το ωράριο γίνεται πιο πιεστικό για να χωρέσουν όλα τα τμήματα, πόσω μάλλον οι δημότες. Για αυτό το λόγο ζητήθηκε και η λειτουργία του τις Κυριακές, γεγονός που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά θα δώσει μια μικρή ανάσα. Τον Οκτώβριο θα μπορούν και οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες ώρες στο κολυμβητήριο του Λιάπειου με το δεδομένου της πίεσης του χώρου και χρόνου, το οποίο ούτως ή άλλως υπήρχε και τώρα επιβαρύνεται από την παρουσία μιας και μόνο πισίνας.

Όπως κι αν έχει τα πολύ μικρά παιδιά, αφού δεν υπάρχει μικρή πισίνα , δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, για αυτό και στράφηκαν πολλά στον Φιλαθλητικό και στο στίβο. Είναι επίσης κρίμα που σταματάει το πρόγραμμα δέκα μαθημάτων κολύμβησης για τα παιδιά της τρίτης δημοτικού στην Κοζάνη, το οποίο φέτος θα συνεχιζόταν και στην τετάρτη δημοτικού. Το πρόγραμμα αφορά σχολεία που βρίσκονται σε ακτίνα 20 χλμ από τα κολυμβητήρια και θα συνεχιστεί στην Πτολεμαΐδα με σχολεία και του Αμυνταίου.

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Κοζάνης ήταν απαραίτητη, γιατί ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος. Σταματάει φυσικά το καλύτερο ίσως πρόγραμμα για τα παιδιά των σχολείων όπως αυτό πολύ καλά οργανώθηκε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης και πιθανόν και η πρόσβαση πολλών δημοτών, οι οποίοι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο Λιάπειο στα Κοίλα. Τουλάχιστον να γίνουν σωστά οι εργασίες και τα επόμενα χρόνια να έχουμε δύο κολυμβητήρια.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές Γ΄ Τάξης του Νομού Κοζάνης!