Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης σήμερα 9-4-2024 σεμινάριο πρώτων βοηθειών, κάρπα και χρήση απινιδωτή για εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου. Η κοινή επιμόρφωση, διεξήχθη από το ΕΚΑΒ και την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 130 μαθητές και 12 εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που αφιέρωσαν 3-4 ώρες για να μας μεταδώσουν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, που μπορεί στο μέλλον να σώσουν ζωές.

Η δράση ΚΑΡΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με την παρουσία μελών του ΕΚΑΒ Κοζάνης περιέλαβε τα ακόλουθα στάδια:

Εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές μας, προσφέροντας βασικές γνώσεις. Μάθαμε τις βασικές γνώσεις αναζωογόνησης και χρήσης απινιδωτή, καθώς και τη σημασία της άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής και αναπνευστικής ανακοπής.

Έγινε επίδειξη τεχνικών ΚΑΡΠΑ από ειδικούς στον τομέα της υγείας και των πρώτων βοηθειών.

Πρακτική άσκηση όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις τεχνικές ΚΑΡΠΑ με πραγματικές καταστάσεις. Αυτές οι ασκήσεις βοήθησαν τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα για να ανταπεξέλθουν σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με αυτή τη δράση, στοχεύουμε στην εκπαίδευση των μαθητών μας αλλά και των εκπαιδευτικών μας ώστε να αντιδρούν αποτελεσματικά σε τέτοιες περιστάσεις. Αποδείχτηκε ότι με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπου η ασφάλεια και η προστασία της υγείας είναι προτεραιότητα.