Γιώργος Αμανατίδης: Η δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) που θα εδρεύει και στην Κοζάνη απαιτεί τoν εκσυγχρονισμό των υποδομών που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χώρο του αεροδρομίου.

👉 Επισκέφθηκα σήμερα τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χάρη Γκοβεδάρο και στελέχη των υπηρεσιών μας.

✍️ Ενημερωθήκαμε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας-Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξοί) Υποστράτηγο Π.Σ. Χριστόφορο Μπόκα, τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μητσιογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κοζάνης Πύραρχο Γκίκα Καμπουρίδη για το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών που θα αναβαθμίσουν τις εν λόγω εγκαταστάσεις ώστε να φιλοξενηθούν οι νέοι δασοκομάντος με περαιτέρω προοπτική για μετεγκατάσταση και άλλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

👉 Η εμπλοκή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε αυτό το έργο, καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας για την επιχειρησιακή ενδυνάμωση σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές κρίσιμων υπηρεσιών.

📍Στην νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων και κατ’ επέκταση των απαιτητικών και επικίνδυνων γεγονότων, κρίσιμο στοιχείο θα είναι ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων.