Το Ωδείο Δημόπουλου φιλοξενεί την εξέχουσα καλλιτέχνιδα Σμαρώ Γρηγοριάδου για ένα διήμερο σεμινάριο το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην γραμματεία του Ωδείου Δημόπουλου, Βογατσικού 6 και στο τηλέφωνο 2461049465, καθημερινά 17.00-20.00. Κόστος Συμμετοχής: Ενεργά μέλη 30 ευρώ, ακροατές 20 ευρώ.

Βιογραφικό

Η Σμαρώ Γρηγοριάδου επιχειρεί έναν καινοτόμο επαναπροσδιορισμό του ήχου και της τεχνικής της κλασικής κιθάρας και των μεταγραφών της, μέσα από την ερμηνευτική της προσέγγιση “Reinventing guitar” – “Επανεφευρίσκοντας την κιθάρα” και τη διδακτική της μεθοδολογία «Περιεκτική Ερμηνεία και Λειτουργική Τεχνική».

Όπως ανέφερε η Neue Musik Zeitung “…ανήκει στους σπουδαίους της νέας εποχής.” (ΝΜΖ Annual, Δεκ. 2021).
Σπούδασε κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στην Αθήνα και το Λονδίνο (ως μεταπτυχιακή υπότροφος του RCM) με σημαντικούς μουσικούς της εποχής μας, όπως οι Γιώργος Κερτσόπουλoς, Paul Galbraith, Roberto Aussel, Jesus Castro – Balbi, Carlos Bonnel, (κιθάρα), Γιώργος Σιωράς, Θεόδωρος Αντωνίου, Ντίνος Κωνσταντινίδης (σύνθεση) και Γιώργος Χατζηνίκος (μουσική ερμηνεία). Σπούδασε επίσης Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ Αθήνας.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή με ορχήστρες και σύνολα δωματίου στην Ευρώπη, Ρωσία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα. Έργα της έχουν ευρύτατα παρουσιαστεί από διεθνή ensembles σύγχρονης μουσικής. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπληκτική μουσικότητα του αρχαίου ελληνικού δράματος και τη μεταμορφωτική του δύναμη στο σήμερα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Η κιθαριστική της δισκογραφία εκδίδεται από την αμερικάνικη εταιρεία DELOS κι έχει λάβει ενθουσιώδη παγκόσμια υποδοχή.