Την Τετάρτη 31 Μαΐου η Κουζιάκη Τίνα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης, πραγματοποίησε ομιλία σε σύσκεψη με συνταξιούχους στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Μέσα στο θετικό κλίμα που υπήρχε η Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε το θετικό βήμα που έγινε πανελλαδικά αλλά και στην Κοζάνη , όπου το ΚΚΕ ανέβασε τις ψήφους και τα ποσοστά του εκλέγοντας και βουλευτή στη Δυτική Μακεδονία, μετά από χρόνια, μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το ΚΚΕ να φτάσει ακόμη πιο ψηλά διατηρώντας και ενισχύοντας τις έδρες του .

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το δίλλημα των νέων εκλογών είναι ένα: “Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων δυναμώνοντας το ΚΚΕ”», κάτι που το ΚΚΕ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες του και στην περιοχή ότι μπορεί να το κάνει, όπως για παράδειγμα η προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης, τον αγώνα του για την ενίσχυση των διαλυμένων δομών υγείας της περιοχής και άλλα παραδείγματα. Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί στο 100 % να αποτελέσει την μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα των συνταξιούχων τονίζοντας στους παρευρισκόμενους να κάνουν το δικό τους “λογαριασμό”, αφήνοντας στην άκρη όλες τις κάλπικες υποσχέσεις που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια από αυτούς που όλοι μαζί κυβέρνησαν διαδοχικά, δίνοντας ο ένας την σκυτάλη στον άλλον φορτώνοντας πάντα νέα βάρη στις πλάτες τους. Με χαρακτηριστικό το παράδειγμα μη αποδοχής της τροπολογίας του ΚΚΕ από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Τέλος η Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε ότι μπορεί πανελλαδικά αλλά και στην Κοζάνη το ΚΚΕ να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, ότι το ΚΚΕ μπορεί να κρατήσει την έδρα και κάλεσε ταυτόχρονα τον κόσμο που σκέφτηκε στις προηγούμενες εκλογές να κάνει το βήμα και δεν το έκανε, να κάνει τώρα την σκέψη του πράξη ως το στοιχείο που μπορεί να κάνει την μοναδική πραγματική διαφορά για τον λαό της περιοχής που έχει ματώσει από την πολιτική που εφαρμόστηκε.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ με επικεφαλής την Κουζιάκη Τίνα πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοστάσιο της ΕΠΑΔΥΜ και στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Στις περιοδείες δόθηκε η δυνατότητα για ακόμη μια φορά η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους. Για παράδειγμα ξεχωρίζει ότι στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων οι εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες εργασίας δεν έχουν ΒΑΕ.

Η Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε τη σημασία σε αυτούς τους χώρους οι εργαζόμενοι να προτάξουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με αφορμή την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και νεκρών εργαζόμενων σε όλη την χώρα.

Ακόμη κάλεσε όλους τους εργαζομένους παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που μπορεί να έχουν απέναντι στο ΚΚΕ , στις 25 Ιουνίου να το ενισχύσουν γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που από την πλευρά της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων θα ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.