Ανοιξιάτικη θα είναι η 25η Μαρτίου, με θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, ενώ σημείωσε πως θα επικρατεί ηλιοφάνεια από άκρη σε άκρη της χώρας, με ένα «αλλά», καθώς από απόγευμα και μετά υπάρχει ενδεχόμενο για αυξημένες συννεφιές και θα κάνουν αναγνωριστική πτήση πάνω από τα τμήματα της Θράκης και ίσως σημειωθούν στον Έβρο βροχές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα κυλήσει ομαλά με ηλιοφάνεια, αλλά και λίγες συννεφιές στα δυτικά με μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με την Παρασκευή.

Την Κυριακή θα επικρατήσει συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πιθανότητα βροχής στα νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα δε με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται να επηρεαστούμε από κατεβασιές κρύου αέρα αρκετές ημέρες μετέπειτα.

Βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι πολύ δυνατοί βοριάδες που θα ξεπεράσουν 7-8 μποφόρ, ενώ χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου αναμένονται βροχές σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Στις περιοχές αυτές αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να εξασθενήσουν.

Στην Αττική ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Το κρύο θα παραμείνει με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη κυριαρχεί η ηλιοφάνεια, εκτός από την Κρήτη, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι.

Πηγή: newsbeast.gr