Το Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δ. Εορδαίας εγκαινίασε η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη Διυπουργική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών για παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου στο Δ. Εορδαίας.

Στο κτίριο που κατασκευάστηκε από το ΕΣΠΑ και βρίσκεται δίπλα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μεταφέρθηκε μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό και παιδικός σταθμός που λειτουργούσε εντός πόλεως, και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από το Δ. Εορδαίας, η νέα δομή μπαίνει άμεσα σε λειτουργία.

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης γνωρίζοντας τις ευαισθησίες της Υφυπουργού και έχοντας γνώση των αναγκών τις περιοχής, ζήτησε να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές για τους πιο ευάλωτους, τα μικρά παιδιά, τις εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την Υφυπουργό, εκτός από την παροχή των σχολικών γευμάτων των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για εφαρμογή του προσωπικού βοηθού των ατόμων με αναπηρία, η οποία δεσμεύτηκε για την ένταξη της περιοχής στη 2η φάση του αντίστοιχου πιλοτικού προγράμματος που θα είναι μεγάλη ανακούφιση για όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

29/04/2022
Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία