Τις κοιτάς, σε κοιτούν. Οι ψηλοτάκουνες γόβες στη βιτρίνα του καταστήματος είναι πειρασμός για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι τα γυναικεία παπούτσια στα οποία «πέφτει» πρώτα το μάτι. Δεύτερον, όσο και να τις θέλεις, δεν μπορείς να τις περπατήσεις τόσο άνετα όπως τα sneakers γυναικεία.

Γιατί να στερείς από τον εαυτό σου ένα παπούτσι που σου αρέσει τόσο, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι να περπατήσεις με αυτό; Όσο και να προσπαθείς, απάντηση δεν θα βρεις. Διάβασε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να νιώσεις κι εσύ τη μαγεία της γόβας.

1. Αγόρασε τη γόβα σου σωστά

Και όχι «αγόρασε τη σωστή γόβα». Ειδικά αν είσαι «αρχάρια», υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά της γόβας. Πρώτα από όλα, δεν την αγοράζεις ηλεκτρονικά. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το πώς θα ταιριάζει στο πόδι σου η οποιαδήποτε γόβα, ακόμα κι αν προέρχεται από μια εταιρεία που εμπιστεύεσαι. Μπες, λοιπόν, στο φυσικό κατάστημα που σε ενδιαφέρει, και δοκίμασε το ζευγάρι που σου αρέσει.

Δύο πράγματα πρέπει να προσέξεις στη δοκιμή: 1) Καθώς τις περπατάς, να πατάς πάνω στο δάπεδο και όχι σε μοκέτα ή χαλί. Πατώντας σε κάτι πιο «ελαφρύ», δεν μπορείς να καταλάβεις πλήρως την άνεση που μπορεί να σου παρέχει η γόβα, ούτε τους κραδασμούς που προκαλούνται στο πόδι σου. 2) Αν είναι στενές, μη σπεύσεις να δοκιμάσεις το μεγαλύτερο νούμερο. Περπάτα, και άσε τις γόβες να προσαρμοστούν στο πόδι σου, πριν βγάλεις συμπεράσματα.

2. Προπονήσου

Ώρα να μάθουν οι γείτονες για τη νέα σου αγορά. Όχι, δεν χρειάζεται να τους το ανακοινώσεις, αφού θα τις ακούσουν οι ίδιοι. Αφιέρωσε κάθε μέρα χρόνο στο να περπατάς με τις γόβες σου. Περπατώντας, θα βρουν οι γόβες το κανονικό τους σχήμα πάνω σου, αλλά κι εσύ θα βρεις το δικό σου στυλ στο περπάτημα.

Μην προσπαθήσεις να μιμηθείς τα μοντέλα: Ενώ τα μοντέλα περπατούν σε μια ευθεία γραμμή, εσύ φρόντισε να περπατάς σε δύο παράλληλες, μία για κάθε πόδι. Ούτε θα γίνεις φιόγκος περπατώντας, ούτε θα κάνεις μόνη σου τις συνθήκες περπατήματος αντίξοες.

3. Το μυστικό βρίσκεται στο βάρος του σώματος

Και όχι, μην πας να ζυγιστείς. Μιλάμε για την καλή κατανομή του βάρους σου κατά το περπάτημα: Πρώτον, στάσου με ίσια την πλάτη, χωρίς να καμπουριάζεις. Λογικό είναι να θέλεις να κοιτάς κάτω για να δεις πώς πάνε τα πόδια σου. Όμως, έτσι ρίχνεις όλο το βάρος σου λάθος. Περπάτα με ευθεία την πλάτη κι ευθύ το βλέμμα, με αργό βήμα. Στο βήμα σου, πρόσεχε πρώτα να ρίχνεις το βάρος στο τακούνι, και, καθώς πατάς στο δάπεδο, να μεταφέρεις το βάρος στο υπόλοιπο πέλμα.

Τα πιο πολυπόθητα γυναικεία παπούτσια δεν υπάρχουν για να σε βασανίζουν. Υπάρχουν για να σε κάνουν να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε σου βήμα.