ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ

Ένα βήμα πιο μπροστά είναι πλέον η ανέγερση της νέας πτέρυγας του εκκλησιαστικού γηροκομείου Κοζάνης, μετά την υποβολή της πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 για τη χρηματοδότηση και κατασκευή νέας πτέρυγας και  την αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β , από τον δήμο Κοζάνης. Η εν λόγω επένδυση στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ αποφασίστηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Τόσο η Διευθύντρια του Τιάλειου Γηροκομείου Γεσθημανή Κεντεποζίδου, όσο και ο μηχανικός του έργου και επικεφαλής της ομάδας ανακατασκευής της πτέρυγας εξέφρασαν την σπουδαιότητα του έργου τόσο για τους γέροντες που διαμένουν όσο και για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρεί ένα τέτοιο κτήριο με βάση την νομοθεσία. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου

Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Κων/νος Δεσποτίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης ο οποίος παρουσίασε την πρόταση.  Επίσης, από τον δήμο Κοζάνης αποφασίστηκε και η υποβολή πρότασης για την δημιουργία ενός νέου κτηρίου – δομής  στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες, που προβλέπεται να γίνει στην περιοχή της ΖΕΠ, μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας.

Β.Σ.