«Η πράξη τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής» – «Η εντολέας μου ήταν απλά παρούσα»

Στον ανακριτή παρουσιάστηκαν την Τέταρτη το πρωί ο 51χρονος και η 48χρονη που κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ο μεν πρώτος από πρόθεση και η δεύτερη για συνέργεια στην εγκληματική πράξη. Οι δυο τους είχαν ζητήσει προθεσμία για την απολογία τους μετά την αποτρόπαια πράξη εναντίον του 53χρονου από τον Κρόκο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μετά τα μεσάνυχτα.

Η Παναγιώτα Μπίκα, συνήγορος υπεράσπισης του 51χρονου ανέφερε ότι προφυλακίστηκε ο πελάτης της με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. «Ο πελάτης απολογήθηκε, ομολόγησε την πράξη, δεν αποδέχτηκε την κατηγορία ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση , δήλωσε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα ότι τέλεσε την πράξη σε βρασμό ψυχικής ορμής. Περιμένουμε στο δικαστήριο να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας. Υπάρχουν στοιχεία που αναφέρει η δικογραφία και βοούν ότι τελέστηκε η πράξη εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Είναι περιστατικά που οδήγησαν στην πράξη από λόγια και πράξεις του θύματος, πολύ σοβαρά που δεν λέγονται σε αυτή την φάση».

Η Σούλα Βακωνάκη, συνήγορος υπεράσπισης της 48χρονης ανέφερε ότι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πελάτης της. «Η εντολέας μου δεν θα μπορούσε να προφυλακιστεί, ήταν απλά στον χώρο παρούσα στο χώρο του ατυχήματος, η ατυχία της ήταν δεν πρόλαβε να φύγει, δεν είχε καμιά συμμετοχή και καμία κοινωνική επαφή με το θύμα, ούτε διένεξη, δυστυχώς δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο δυστυχώς ήταν εκεί»

Ιωάννα Παπαδημητρίου