Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα της μονής πολλοί πιστοί από διάφορες περιοχές από την δυτική Μακεδονία για να διακονήσουν στις εργασίες-προετοιμασία για την μεγάλη Πανήγυρη που θα γίνει στην εορτή του Αγίου Νικάνορα (Ασκητή και κτήτορα ) στην ομώνυμη αυτή ιερά μονή. Με χαρά που περίσσευε στα πρόσωπα όλων, που τους δίνεται η ευκαιρία να διακονήσουν έναν Μεγάλο Άγιο “στο σπίτι του” στην “πνευματική του παλέστρα” Εδώ που τόσα χρόνια με νηστεία και προσευχή σε αυτό τον τόπο, κατάφερε ο Άγιος Νικάνωρ να φτάσει σε μεγάλα πνευματικά ύψη!

Ο κόπος από τις εργασίες μετατρέπετε σε ευλογία σε όλους αυτούς τους διακονητές.

Όλοι μαζί, πατέρες και λαϊκοί, μεγάλοι και μικροί, σε πολλά και διάφορα διακονήματα (σκούπισμα, κόψιμο ξύλων και χόρτων, βάψιμο, εργασίες στο καθολικό, καλλωπισμός κ.α.) Το μεσημέρι, μετά το πέρας των εργασιών, η αδελφότητα της μονής, παρέθεσε γεύμα σε όλους τους διακονητές και αφού τους ευχαρίστησε όλους, ο γέροντας της μονής, πανοσιολογιότατος π. Σεραφείμ, προσέφερε μια μικρή ευλογία ως ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στην προσφορά τους!

Ας ευχηθούμε και να προσευχηθούμε στον Άγιο Νικάνορα που σε λίγες ημέρες γιορτάζει, να μας σκέπει με την προστασία του και να πρεσβεύει για όλους μας. Αμήν γένοιτο και του χρόνου με υγεία να είμαστε καλά και να ξανά έρθουμε στα διακονήματά μας προς χάριν και τιμή στον Άγιο μας, τον Άγιο Νικάνορα!

Πηγή fb: Χρήστος Κούρτης

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ