Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την από 7/4/21 προδημοσίευση της 3ης Πρόσκλησης του υποµέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου υπομέτρου προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων µέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που µε το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στην προδημοσίευση αναγράφονται συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά επιλεξιμότητας που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι του Προγράμματος, τις δεσμεύσεις που πρόκειται να αναλάβουν αν επιλεγούν καθώς και το ύψος της ενίσχυσης που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο ανά περίπτωση.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν από:
1. Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης www.minagric.gr
2. Την ιστοσελίδα του ΠΑΑ 2014-2020 http://www.agrotikianaptixi.gr
3. Τηλεφωνικά στo: 2461351157.