Λόγω του ρόλου που έχουν τα Μ.Μ.Ε. στην ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών, αποφάσισα να δημοσιεύσω το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς της Κοζάνης. Μιας γειτονιάς, στους πρόποδες του λόφου του Αη Νικάνορα. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, υπάρχει εδώ και τρεις μήνες η συγκεκριμένη κάλυψη με χαλίκια, λακκούβας που δημιουργήθηκε μετά από τεχνικές εργασίες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Δεν είναι αισθητικό το πρόβλημα. Είναι ουσιαστικό. Ο συγκεκριμένος δρόμος (Λόρδου Βύρωνα) είναι από τους πρώτους που πλημμυρίζουν σε έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό, το γνωρίζουν πολύ καλά οι υπεύθυνοι του δήμου. Το φρεάτιο που φαίνεται στη φωτογραφία βουλώνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και να έρχονται συνεργία του δήμου για καθαρισμό.

Φανταστείτε λοιπόν, τώρα που υπάρχει τόσο χαλίκι εκεί κοντά, τι πρόκειται να γίνει. Πριν ξεκινήσουν οι βροχές, τα συνεργεία του δήμου να επιληφθούν του θέματος.

Με αφορμή αυτό, να προσθέσω και ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Ένα πρόβλημα για το οποίο πολλοί κάτοικοι έχουμε επισκεφθεί, εδώ και χρόνια, την τεχνική υπηρεσία του δήμου Κοζάνης. Ο δρόμος(Λόρδου Βύρωνα) φαίνεται στα σχέδια της Τ.Υ. με φάρδος 10 μέτρα. Δεν είναι ούτε 4! Και όχι μόνο αυτό αλλά και η περίφραξη στο οικόπεδο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι με παλέτες, σύρματα και άλλα επικίνδυνα υλικά. Έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα από τα σίδερα που προεξέχουν. Έχουμε επανειλημμένα επισκεφθεί το δήμο Κοζάνης για το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω, μέσω των Μ.Μ.Ε. αυτή την φορά, να εισακουσθούμε.

Α. Α.