Στην κατάμεστη από φίλους της αστρονομίας αίθουσα της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Μαΐου, η πέμπτη για φέτος διάλεξη του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο “Διασχίζοντας τη Σκουληκότρυπα” και ομιλητή το Φυσικό Αναστάσιο Μουρουζίδη. Σύμφωνα με το Νίκο Τζήμκα, επίσης Φυσικό και μέλος του Συλλόγου, το συγκεκριμένο αποτελεί ένα επίκαιρο θέμα, το οποίο αυτό τον καιρό “ακούγεται” πολύ και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσει μία ακόμα ομιλία αστρονομικού περιεχομένου, πάλι στην ΚΔΒΚ, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν οι πολυαναμενόμενες από το κοινό της Κοζάνης, που έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει το αντικείμενο, βραδιές παρατήρησης. Βέβαια, όπως ανέφερε ο κ. Τζήμκας, το μεγάλο happening θα γίνει στις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα 2-4 του μήνα στους Φιλιππαίους Γρεβενών, όπου ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτ. Μακεδονίας έχει αναλάβει μαζί με τον όμιλο Φίλων Αστυνομίας Θεσσαλονίκης τη διοργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

“Είναι ένας θεσμός όπου φίλοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται σε ένα σκοτεινό μέρος για να παρατηρήσουν και να απολαύσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού” δήλωσε ο κ. Τζήμκας.

Ε.Σ.