Ο Κώστας Κυριακίδης, αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης αναφέρθηκε στα περίπτερα που θα κενωθούν μετά και απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Υπάρχουν 27 περίπτερα στο δήμο, λειτουργούν 15 και το επόμενο εξάμηνο θα κενωθούν δυο. Τα δυο που θα απασχολήσουν το δήμο είναι το περίπτερο στον κόμβο του Κρόκου όπου λήγει η μίσθωσή του και αυτό στην οδό Μακρυγιάννη δίπλα στον ΟΑΕΔ, όπως ανέφερε ο διευθυντής της τοπική ανάπτυξης κ. Γιώργος Μπιλιώνης.

Στην οδό Πτολεμαίων και Δημοκρατίας, στην οδό Ειρήνης στο Public, στην πλατεία Λασσάνη, στην οδό Χαλκιδικής και στην κοινότητα Αγίου Δημητρίου είναι τα πέντε περίπτερα που θα κενωθούν και δεν διαθέτουν ιδιοκτήτη. «Για τα υπόλοιπα που λειτουργούν ως σούπερ μάρκετ είναι θέμα δημοτικής αστυνομίας να παρέμβει» είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Μάρκος Φλώρος πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που επιθυμούμε τον έλεγχο από τη δημοτική αστυνομία, την επόμενη μέρα να μην λέμε τα αντίθετα όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες. Η κένωση των περιπτέρων δεν σημαίνει φυσικά και απομάκρυνσή τους με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από το δημοτικό συμβούλιο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου