«Ένας δημόσιος φορές δεν μπορεί να πετάει μπαλάκια σε άλλους»

Στο δημοτικό συμβούλιο της Κοζάνης της Τετάρτης έγινε λόγος από τον Χάρι Κουζιάκη η διαμαρτυρία του γυμνασίου Καπνοχωρίου και δημοτικού Ακρινής να υποβάλλονται σε rapid test με δικά τους έξοδα και δικά τους οχήματα. «Δεν υπάρχει φαρμακείο για το συγκεκριμένο τεστ σε Καπνοχώρι και Κοιλάδα, αλλά΄ ένας υποστελεχωμένος ΕΟΔΥ που δε μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις απαιτήσεις του δήμου . Διερωτήθηκε πώς μπορεί να συμβάλει το Βοήθεια στο Σπίτι για να διευκολυνθεί αυτή η κατάσταση και να μην χάνονται τα μαθήματα.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σημείωσε ότι ορίστηκε ραντεβού την Τρίτη επί του θέματος. «Φαρμακεία υπάρχουν και σ ε άλλα χωριά του Ελλησπόντου» . Για την εμπλοκή του δήμου στα διαδικασία ελέγχου ξεκαθάρισε: «Ένας δημόσιος φορές δεν μπορεί να πετάει μπαλάκια σ ε άλλους. Ο δήμος προσπάθησε να είχε εμπλοκή στη διενέργεια rapid όταν είχαμε τεστ από ΕΛΠΕ με γιατρό και δεν μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα .Έγινε προσπάθεια να βρούμε τον κ. Ρωμιόπουλο αλλά δεν απαντά στα τηλέφωνα. Κάποιος φορές πρέπει να μας δίνει τα τεστ και να γίνονται αποδεκτά .Θα μας διευκόλυνε αν υπήρχε ανάλογη ανταπόκριση από το γιατρό του ΕΟΔΥ».

«Οι δυνατότητες ς που έχουμε είναι περιορισμένες. Θέλουνε να μου αναθέσουνε να κάνω εγώ τα rapid; Αν μας δώσουν αυτήν την δικαιοδοσία , θα πάω εγώ , δεν χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε υπάλληλο» πρόσθεσε ο κ. Τάσος Σιδηράς.

Ι.Π.