O Aνδρέας Λαγός μας φτιάχνει πιπερονάτα με φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς και γαλοτύρι.

Υλικά:
300 γρ φασόλια γίγαντες- ελέφαντες Καστοριάς βρασμένα
6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
1 κρεμμύδι
3 κσ κάπαρη
ελαιόλαδο
3 κσ ξίδι κόκκινο
1 κσ μέλι
1/2 ματσάκι βασιλικός
αλάτι πιπερι
2 κούπες γαλοτύρι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
50 γρ. γραβιέρα
φύλλα βασιλικού
αμύγδαδα λευκά καβουρδισμένα
λάδι