Φροντίζουμε να προμηθευτούμε φρέσκες- νωπές σαρδέλες. Αφαιρούμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κόκκαλα (μπορεί να μας το κάνει και ο ιχθυοπώλης μας).
Στον πάτο από ενα ταψακι απλώνουμε χοντρό αλάτι, έπειτα βάζουμε σε σειρά τις σαρδέλες. Επαναλαμβάνουμε για οσες στρώσεις μας παίρνει και στο τελος από πάνω βάζουμε πάλι χοντρό αλάτι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ξεπλένουμε μετά και τοποθετούμε μέσα σε τάπερ με καλης ποιότητας ξύδι και αρωματικά της αρεσκείας μας.
Συνδιάζονται μέσα σε σαλάτες αλλά και σκέτες για μεζέ.
Ένας καλός συνδυασμός είναι με φακές πορτοκάλι , πιπεριές, ξύδι και ελαιόλαδο!