Κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης -190.000 ευρώ οφειλές για εφορία και ΕΦΚΑ

Η έγκριση για υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα αθλητισμού και πολιτισμού στην Π.Ε. Κοζάνης, 300.000 ευρώ για τη λειτουργία της ΕΠΤΑΚ πέρασε κατά πλειοψηφία την Τρίτη στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια ς Δυτικής Μακεδονίας. Αρνητικοί ήταν και οι Γιάννης Γάτσιος και Γιάννης Κιοσσές πέρα από την αντιπολίτευση .

Ο κ. Γιάννης Γάτσιος αντέδρασε για δέσμευση χρημάτων για νέες δράσεις. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα χρέη του παρελθόντος ζητώντας αναβολή του θέματος και ρωτώντας αν με τις 600.000 ευρώ ξεχρεώνονται οι οφειλές χωρίς να πάρει απάντηση.(300.000 ευρώ τώρα και 300.000 ευρώ η προηγούμενη απόφαση).

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Κιοσσές ψήφισε λευκό για ηθικούς λόγους και διερωτήθηκε αν έχει συζητηθεί ποτέ το θέμα της ΕΠΤΑΚ στο περιφερειακό συμβούλιο . Να ενημερωθεί το περιφερειακό συμβούλιο και μετά να συνεχίσει η ΕΠΤΑΚ σημείωσε ζητώντας αναλυτική κοστολόγηση όλων των δράσεων. «Είστε φιλική εταιρία; Απόρρητες δαπάνες θα πληρώσουμε; Είναι απόρρητοι αυτοί που θα πληρωθούν ;Για τις προηγούμενες 300.000 ευρώ δόθηκε ενημέρωση; Προβλέπεται να ενημερωθεί η επιτροπή οικονομικών που πήγαν τα 300.000 ευρώ ;Πολλάκις έχει λεχθεί ότι ήταν πλυντήριο και θα το κλείναμε .Να το κλείσουμε τότε».

Ο κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης ανέφερε ότι ανακοινώθηκε το πόρισμα της έκθεσης των ορκωτών λογιστών σε όλα τα μέλη. «Δεν ήταν ανακοινώσιμο για λόγους τάξεως .Το ότι δεν ενημερωθήκαμε στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μας το επέτρεπε ο ορκωτός λογιστής. Το θέμα πήγε στον εισαγγελέα. Οι φορολογικές χρήσεις 2010-2015 έχουν παραγραφεί. Έχουμε δικαστικές κατασχέσεις που έρχονται από παλιά και πρέπει να πληρώσουμε. Οι βέβαιες οφειλές ήταν της τάξεως των 150.000 ευρώ. Είναι μονόδρομος να άρουμε την κατάσχεση .Όλες οι δαπάνες της ΕΠΤΑΚ ελέγχονται από το Δ.Σ. της ΕΠΤΑΚ και τον πόρο».

Η Κατερίνα Δαδαμόγια, πρόεδρος της ΕΠΤΑΚ εξήγησε ότι το τεχνικό δελτίο 300.000 ευρώ αφορά τακτοποίηση οφειλών σε προμηθευτές την περίοδο 2015-2019 «Αν θέλουμε να πληρωθούν οι προμηθευτές πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΠΤΑΚ. Προηγήθηκε άλλο ένα τεχνικό δελτίο .Υπήρχαν οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ .Θα πληρωθούν φόροι για περίοδος 2015-2019 που δεν είχαν αποδοθεί , θα αποπληρωθεί με προσαύξηση και είναι 130.000ευρώ. .Ο ΕΦΚΑ ήταν 60.000 ευρώ. Υπάρχει κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό. Προτείνετε να μην πληρωθούν προμηθευτές; Αποστέλλουμε επιστολές σε όλους τους προμηθευτές για ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ό, τι βεβαιώνεται δεν παραγράφεται .Θέλουμε να απεγκλωβίσουμε τα ποσά».

Ο Γρηγόρης Τσιούμαρης πήρε το λόγο και είπε ότι ζήτησε να κοινοποιήσει το πόρισμα στο προηγούμενο Δ.Σ. ,αλλά πήρε αρνητική απάντηση από τους ορκωτούς . «Κάποια στιγμή πρέπει να έρθουν τα σημεία που αφορούν τη διαχείριση της ΕΠΤΑΚ στο περιφερειακό συμβούλιο .Υπάρχει κατηγορία 137.000 που πρέπει να πληρωθούν , κάποια κατηγορία που πληρώθηκε κακώς και άλλες κατηγορίες. Κάποιοι άρχισαν τις αγωγές που δεν πληρώθηκαν .. Αρκετά μπήκαν στη σειρά τους. Οι συμβάσεις 25 ατόμων κρίνονται παράτυπες , αλλά το ΕΦΚΑ και η εφορία τους πρέπει να πληρωθεί. Γι αυτό κάναμε έναν προϋπολογισμό, για απρόβλεπτες καταστάσεις πρέπει να υπάρχει ένας κουμπαράς. Είναι περίπλοκη η περίπτωση της ΕΠΤΑΚ .Δεν θα πληρωθεί κανείς στο κρυφό, κάθε τιμολόγιο θα περάσει από την οικονομική επιτροπή. Η μη ενημέρωση έχει δημιουργήσει απορίες».

Ο Ηλίας Κατανάς ανέφερε ότι υπήρχε επιστολή του πρώην προέδρου της ΕΠΤΑΚ και δεν έγινε δεκτή

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Μενέλαος Μακρυγιάννης για την ΕΠΤΑΚ: «Δεν θέλουμε να αφήσουμε σκιές ότι κάποιος φταίει. Αυτοδιοικητικοί είμαστε, ενδεχομένως κάνουμε λάθη»

Ο Γιώργος Κασαπίδης ζητά δημόσια ενημέρωση για το πόρισμα της ΕΠΤΑΚ και ο Γρηγόρης Τσιούμαρης αρνείται γιατί τον δεσμεύει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών…

Πόρισμα-κόλαφος των ορκωτών λογιστών για την ΕΠΤΑΚ – Δαπάνες 466.000 ευρώ χωρίς εγκρίσεις, μη απόδοση παρακρατήσεων, χρέη στον ΕΦΚΑ, αμοιβές σε εργαζομένους χωρίς συμβάσεις 

Σιωπή ιχθύος για το πόρισμα της ΕΠΤΑΚ- Ούτε το κεφάλαιο δεν εμφανίζεται