Ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης ανέβασαν τους τόνους μετά τον απολογισμό της οικονομικής επιτροπής. Μάλιστα ο πρώτος ανέφερε ότι δόθηκαν 24.0000 ευρώ για κοπή 34 δέντρων, ενώ λόγο έκανε και για την αναντιστοιχία στους τόνους του αλατιού που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε Π.Ε. την περίοδο 2019-2020. Συγκεκριμένα όπως είπε δόθηκαν :Π.Ε. Φλώρινας :1.700 τόνοι, Π.Ε. Κοζάνης :8000 τόνοι, Π.Ε. Καστοριάς :390 τόνοι, Π.Ε.Γρεβενών:1.200 τόνοι.

«Δεχόμαστε κριτική και βαρείς χαρακτηρισμούς όταν προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε. Είναι αδιανόητο να εγκαλούνται οι συνεργάτες για κακή διαχείριση όταν τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα για τους τόκους 600.000 σε οφειλές εργαζόμενων από το 1985.Αυτό δεν θα περάσει .Επιβαρύνθηκαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας με τόκους 600.000 ευρώ επειδή δεν κάνατε τίποτα» είπε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ,όταν υπήρχε η δυνατότητα ρύθμισης κάτι που δεν έγινε .

Αναφέρθηκε και στην ΕΠΤΑΚ , μια υπόθεση που τραυματίζει όπως είπε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τότε ζήτησε ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη. Η απάντηση και η στιχομυθία έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Τσιούμαρης: «Δυστυχώς ή ευτυχώς δεσμεύομαι από την εντολή των ορκωτών λογιστών ότι τα στοιχεία που μας κοινοποιήθηκαν είναι αποκλειστικά κα μόνο προς χρήση του Διοικητικού Συμβουλίου .Και η εταιρία προσωπικών δεδομένων την ίδια απάντηση έδωσε. Το οποιοδήποτε ζήτημα θα βγει από τη ΕΠΤΑΚ κατόπιν σκέψης διότι δεσμευόμαστε από το πόρισμα »

Περιφερειάρχης: «Θα το έχουμε στο αρχείο;»
Τσιούμαρης: «Μας υποδεικνύει διάφορα .Έπρεπε να πληρωθούν τιμολόγια του 2015 και πληρώθηκαν επόμενων χρονιών, μια σειρά δικαιούχων να πληρωθούν , θα ζητηθούν σε άλλα και τα λεφτά πίσω , είναι ένα πολύπλοκο, μπερδεμένο πόρισμα και κάθε κίνηση πρέπει να είναι με σαφήνεια και σκέψη».

Περιφερειάρχης: «Επειδή είναι νομικό πρόσωπο της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουμε να έχουμε γνώση για τα πεπραγμένα .Θα ήθελα να υπάρχει πλήρης απολογισμός και αυτό να τρέξει ταχύτατα για να μην υπάρχουν σκιές και για να βάλουμε σε αναπτυξιακή λειτουργία το όργανο».

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης αναφερόμενος σε διαρροές : «Θα έρθει η ώρα που τα πράγματα θα λυθούν είτε μέσω της νομικής οδού είτε μέσω του πορίσματος» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν το έχει στην κατοχή του.

«Ζήτησα να κοινοποιηθεί το πόρισμα και στα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου καις στους αρχηγούς των παρατάξεων και πήρα την απάντηση , η οποία είναι απαγορευτική» πρόσθεσε ο κ. Τσιούμαρης.

Για την εκ διαμέτρου διαφορετική θέση του κ. Τσιούμαρη και του περιφερειάρχη μίλησε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σιωπή ιχθύος για το πόρισμα της ΕΠΤΑΚ- Ούτε το κεφάλαιο δεν εμφανίζεται

Και η κόρη του Βασίλη Μιχελάκη στις υπηρεσίες της ΕΠΤΑΚ – Τι αναφέρει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών 

Πόρισμα-κόλαφος των ορκωτών λογιστών για την ΕΠΤΑΚ – Δαπάνες 466.000 ευρώ χωρίς εγκρίσεις, μη απόδοση παρακρατήσεων, χρέη στον ΕΦΚΑ, αμοιβές σε εργαζομένους χωρίς συμβάσεις