Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Μ.Α.Κ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Χιλιάδες άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο στην ελληνική άσφαλτο ως απόρροια της παντελούς έλλειψης οδηγικής παιδείας. Στην ανάγκη να αλλάξει νοοτροπία ο έλληνας και επιπρόσθετα να μπει στα σχολεία ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ώστε ο έλληνας οδηγός να αποκτήσει οδηγική παιδεία και σωστή συμπεριφορά στο δρόμο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Δημήτρης Μπαρτζώκας, νέος πρόεδρος Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης

“Αυτή είναι η κατάντια μας σαν χώρα, να συζητάμε εν έτη 2017 για έλλειψη οδηγικής παιδείας. Το τι έγινε στο τροχαίο δυστύχημα δεν το ξέρουμε. Μπορούμε να πούμε , όμως, ότι η οδηγική μας παιδεία είναι κάτω του μηδενός. Είναι ανύπαρκτο το ευρωπαϊκό κράτος, που θέλουμε να λεγόμαστε. Υπάρχει διεφθαρμένη τακτική και προκατάληψη έναντι της αυτοκίνησης. Μεγάλος παράγοντας , επίσης, είναι η οικογένεια, τα ΜΜΕ, οι σύλλογοι που ασχολούμαστε με ό,τι άλλο εκτός της οδηγικής παιδείας που θα έπρεπε να ασχολούμαστε Υπάρχει ο ΚΟΚ που ορίζει πως θα κινηθούμε, αλλά πρώτιστο είναι η οδηγική παιδεία. ¨Όταν βλέπουμε έναν δρόμο που δεν είναι κατάλληλος και υπάρχει η ανάλογη σήμανση. Δεν τον σεβόμαστε , ούτε τον ΚΟΚ, ούτε και τον εαυτό μας. Πρέπει πρώτα να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπο, σαν πολίτες της χώρας και έπειτα να σεβαστούμε τον ΚΟΚ. Τα εγχειρίδια λένε να τηρούμε τον ΚΟΚ. Γινόμαστε όλοι ειδήμονες. Δευτερεύοντες παράγοντες τα λάστιχα κ.α., που επιβαρύνουν μια κατάσταση”, είπε ο κ. Μπαρτζώκας, σχολιάζοντας την παντελή έλλειψη παιδείας του λαού μας σαν οδηγοί και πεζοί.

Ο ΣΜΑΚ πρόσφατα εξέδωσε τον οδηγό πως να οδηγούμε τον χειμώνα. Όπως σχολίασε σχετικά, “Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, αλλά να προσπαθούμε να προωθούμε την οδική ευθύνη. Να περάσουμε στον κόσμο και πολύ περισσότερο στα παιδιά, το μήνυμα πως το αυτοκίνητο όταν μπει ένα βλήμα μέσα γίνεται όπλο”.

Και κατέληξε λέγοντας ότι ” Αποδεικνύεται ότι έχουμε λάθος εμείς που οδηγούμε και όχι όσοι έχουν φτιάξει τα αυτοκίνητα ή τους δρόμους.  Πρωτίστως προέχει να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε οδηγική παιδεία, ώστε σε βάθος χρόνου οι αυριανοί οδηγοί να είναι καλύτεροι σε μια δεκαετία τώρα, καλύτεροι για τον εαυτό τους και τους άλλους”.

 


Β.Σ.