Ο Πέτρος Ταταρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας της Δευτέρας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. για την ενεργειακή αξιοποίηση αστικών αποβλήτων , κοινώς την καύση σκουπιδιών ζητώντας ενημέρωση.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς , δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. ανέφερε ότι τα περί καύσης σκουπιδιών είναι εικασίες . Τόνισε χαρακτηριστικά : «Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές . Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο .Αν η κυβέρνηση έχει τέτοια σχέδια ας αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και βλέπουμε».

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την καύση σκουπιδιών περιγράφονται στον αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα (ΕΣΔΑ) όπου αναφέρεται ότι μεταβατικά είναι επιτρεπτή η θερμική επεξεργασία και υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών αποβλήτων. Γίνεται μάλιστα ξεκάθαρα λόγος για την προώθηση της παραγωγής εναλλακτικών δευτερογενών καυσίμων από τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και από τα υπολείμματα των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ώστε να μειωθούν οι ποσότητες των εξερχομένων από τις μονάδες αυτές, που καταλήγουν σε ταφή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. κ. Δημοσθένης Μαυρίδης μιλώντας στο prlogos ανέφερε προ ημερών ότι αυτό είναι και επόμενο μεγάλο σχέδιο της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. , η δημιουργία εργοστασίου που θα δέχεται 450.000 τόνους απορριμμάτων από πέντε περιφέρειες στο Νότιο Πεδίο σε ιδιόκτητο χώρο 10.000 στρεμμάτων, αφού πρώτα γίνει διαβούλευση. «Πρόκειται για ένα σχέδιο της επόμενης τριετίας, τετραετίας. Θα δημιουργηθούν πάνω από 250 θέσεις εργασίας» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα Απορρίμματα που έχει καθυστερήσει εδώ και χρόνια είναι και αυτός που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον .

Στόχος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. η μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων – Δημοσθένης Μαυρίδης: Θα δημιουργηθούν πάνω από 250 θέσεις εργασίας

Ενστάσεις για ενδεχόμενο δίκτυο αμιαντούχων αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία-Δημήτρης Αλβανός: “Θα μας βάλουν καύση απορριμμάτων, αλλιώς δεν πιάνουμε τους στόχους”