Ο Παναγιώτης Μάργαρης και η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχονται στην Κοζάνη…με “Λόγο Λαϊκό” εκεί που η κλασική κιθάρα συναντά τη λαϊκή ποίηση…

Ένα σπουδαίο μουσικό project κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στην Κοζάνη το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στις 9 το βράδυ.

Μια ιδέα του Κώστα Μπαλαχούτη όπου η κλασική κιθάρα ενώνεται με τα μεγάλα τραγούδια κορυφαίων λαϊκών στιχουργών. Μια μοναδική σύμπραξη δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών μέσα από ένα σεργιάνι στα χρόνια και στιγμές που σημάδεψαν ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι και τις ζωές μας.

Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η πηγαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου μας παρουσιάζουν τα παντοτινά διαμάντια του Μούτση, του Βίρβου, του Καλδάρα, του Γκάτσου, του Ξαρχάκου, του Ρασούλη και όχι μόνο. Ένα «πανόραμα» ελληνικού τραγουδιού με άξονα το λόγο, με την καλλιτεχνική φροντίδα του καταξιωμένου ερευνητή και στιχουργού Κώστα Μπαλαχούτη ο οποίος και θα παρεμβαίνει διακριτικά αλλά και δημιουργικά συνάμα στην παράσταση.

Μια καλλιτεχνική πρόταση με μοναδικό ειδικό βάρος, λιτή αριθμητικά αλλά τόσο μεστή και ευφάνταστη στο αποτέλεσμά της. Τα τραγούδια που αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να τραγουδάμε και να γιορτάζουμε μαζί τους, «γυμνά» με μια κιθάρα, αλλά τι κιθάρα, και με μια φωνή, αλλά τι φωνή!

Μια «βουτιά» στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ανάγοντας την διασκέδαση σε ουσιαστική ψυχαγωγία.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της more.com 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ: https://www.more.com/music/panagiotis-margaris-foteini-velesiotou-kozani/

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες…

* Σε αυτή την παράσταση… η κλασική κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη, κάνει επίσης μια ολιγόλεπτη ενδιαφέρουσα “μουσική στάση”, για να συναντήσει… και την παραδοσιακή λαϊκή ποίηση, με εκλεκτούς καλεσμένους (special guests), τον ερμηνευτή Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Ειρήνη Σαχταρίδου, με επιλεγμένα τραγούδια από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο και τα νησιά…