Ο Παναγιώτης Αρνίδης , πρόεδρος του γεωργοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού   «Αλιάκμων»  μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος  για την κάθοδο   σε αυτόνομο ψηφοδέλτιο του δήμου Κοζάνης, τη διακοπή του Κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες, αλλά και το λόγο που δεν βγαίνουν σε μπλόκα.

 «Η ολομέλεια αποφάσισε να μη βγάλουμε τρακτέρ  έξω γιατί στις 20 Μαρτίου έχουμε δικαστήριο για τα γεγονότα στον Πολύμυλο» ανέφερε παρά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου .Κατηγορούνται οκτώ αγρότες  για παρακώλυση συγκοινωνιών από καινού και κατ’ εξακολούθηση μετά από τις κινητοποιήσεις τους αρχές του 2016. «Αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα ψήφισμα στον περιφερειάρχη και να γίνει μια κίνηση διαμαρτυρίας στο δήμο Κοζάνης» ανέφερε.

Για την κάθοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Έγινε και μια κουβέντα για την τοπική αυτοδιοίκηση .Υπάρχει μια απόφαση να κατέβουμε ως ανεξάρτητος συνδυασμός» τόνισε με την τελική απόφαση να λαμβάνεται κατά την κοπή της πίτας. Οι λόγοι αυτής της καθόδου έχουν να κάνουν με την πλήρη απομόνωση του αγροτικού κόσμου από την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τον κ. Αρνίδη. «Υπάρχουν εννιά υποψήφιοι στην Κοζάνη και κανένας δεν μας κάλεσε  να μπουν κάποια άτομα στους συνδυασμούς. Ποιοι είναι αυτοί; ΔΕΗ τζήδες, δημόσιοι υπάλληλοι, τι ξέρουν περισσότερο από εμάς; Οι περισσότεροι από εμάς είναι επαγγελματίες και πάνε καλά» τόνισε .

Γιατί σταμάτησε το κίνημα χωρίς μεσάζοντες

«Είναι λυπηρό για ένα μεγάλο δήμο σαν αυτό του δήμου Κοζάνης» να σταματάει το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. «Θίγονται συμφέροντα όταν πουλάει  το κίνημα 2.000 λίτρα λάδι» είπε μιλώντας για  μεγαλοσυμφέροντα και τις αντιδράσεις των σούπερ μάρκετ. «Κάποιοι δεν το θέλουν .Παραμονή του τελευταίου κινήματος, η αντιδήμαρχος μας  ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει. Θα στείλω την αστυνομία είπε. Περίμενα από το δήμαρχο ότι θα μας καταλάβει  από χωριό είναι, από αγροτική οικογένεια , αλλά δεν …. Ήρθε η αστυνομία , ώρα 10 και μας έβαλε 200 ευρώ πρόστιμο σε όλους τους παραγωγούς. Πήγε να εξακριβώσει μάλιστα αν ήρθε η αστυνομία» είπε  μιλώντας για τη μανία να σταματήσουν το κίνημα.

«Σαν συμβούλιο πήγαμε στο δήμαρχο .Ζητήσαμε να μας νοικιάσει έναν χώρο, αλλά φαίνεται ότι άλλοι τον διατάζουν και μετά από τρεις μήνες απάντησε ότι δεν γίνεται γιατί  θα δημιουργηθούν προβλήματα».

«Δεν ήμασταν σε ιδιόκτητο χώρο, οι μισοί βρίσκονταν στο χώρο  της ένωσης και οι μισοί σε χώρο του  ΟΣΕ. Αν είχαμε ένα ενοικιαστήριο δεν θα είχαμε πρόβλημα» ανέφερε. Σκέπτεται  να νοικιάσουν ιδιόκτητο χώρο, όπως στην Κατερίνη, στον Εύοσμο, και σε άλλα σημεία της χώρας .Μέσα στο Μάρτιο, το πολύ τον Απρίλιο θα ξεκινήσουμε. Έχουμε έναν κατάλογο 2000 καταναλωτών και παραγωγών …Θα τους τιμωρήσουμε, θα έρθει η ώρας τους.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου