Τα μέλη του συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης , συγγενείς από την Ήπειρο, δεκάδες φίλοι και πατριώτες παραβρέθηκαν στην τελετή μετονομασίας του πάρκου Ηπειρωτών Κοζάνης, σε πάρκο Κώστα Τσιάντα, για τιμήσουν τον επί σειρά ετών πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, που ο αιφνίδιος μισεμός του πριν ενάμιση περίπου χρόνο σκόρπισε πόνο και θλίψη.
Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Ρέντζιος,και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφέρθηκαν στον άνθρωπο που έδινε απλόχερα την αγάπη, που με την ατόφια έμφυτη ευγένεια της ψυχής του, αγκάλιαζε τον καθένα εγκάρδια και τόσο ζεστά.

Ο Κώστας από το Γραμμένο Ιωαννίνων είχε μόνο φίλους, είχε το χάρισμα των ξεχωριστών ανθρώπων , να δημιουργούν, να αγωνίζονται , να προσφέρουν. Λάτρης της ηπειρώτικης παράδοσης, έβαλε σκοπό της ζωής του μαζί με όλα τα μέλη του συλλόγου να μεταδώσει πολιτισμό της Ηπείρου στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοζάνης. Έντονη η μακρόχρονη παρουσία του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης.
Η μεγάλη ψυχή του καρδιά του , που χωρούσε όλο τον κόσμο, είμαστε σίγουροι πως στην χθεσινή εκδήλωση ήταν εκεί , να ανησυχεί , να τρέχει , να υποδέχεται , να αγωνιά για την επιτυχία του σημερινού πανηγυριού.

Φίλε Κώστα όλοι εμείς, που σε γνωρίσαμε,είμαστε περήφανοι, που υπήρξες κομμάτι της ζωής μας, που σε είχαμε πολύτιμο φίλο και συνοδοιπόρο. Σε ευχαριστούμε ….

Πάρκο Ηπειρωτών Συλλόγου Κοζάνης Κώστα Τσιάντα
΄Ενα από τα οράματα του και όνειρο του Συλλόγου και όλων των μελών η δημιουργία του πάρκου Ηπειρωτών Κοζάνης και τώρα Κώστα Τσιάντα , όπου βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης της Κοζάνης .Σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων το μεράκι και το ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου Ηπειρωτών, κατάφερε να αξιοποιήσει τον χώρο αναδεικνύοντας τον σε πνεύμονα πολιτισμού και πρασίνου. Χιλιάδες παιδιά επισκέπτονται το πάρκο προσφέροντας τη δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας. Το εκκλησάκι του Πατροκοσμά , όπου κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες πραγματοποιείται το ηπειρωτικό πανηγύρι, προσελκύει εκατοντάδες κόσμου. Αλλά και οικογενειακές εξορμήσεις αφού προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει όσους αγαπούν τη φύση.
Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η μετονομασία της αίθουσας που βρίσκεται στο Πάρκο Ηπειρωτών σε αίθουσα Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, ο οποίος έφυγε κι αυτός από κοντά μας λίγες ημέρες μετά τον Κωνσταντίνο Τσιάντα. Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, υπόδειγμα κι αυτός οικογενειάρχη και φίλου συνοδοιπόρου του συλλόγου συνέδεσε το όνομά του με τις τεχνικές εργασίες για την διαμόρφωση του Πάρκου.

Ν.Δημητριάδου