Η πρόσφατη ενορχηστρωμένη επίθεση της ΝΔ και πολλών ΜΜΕ εναντίον του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στο ψέμα και γι αυτό θα καταρρεύσει. Ο πίνακας που παρατίθεται τα λέει όλα και ακόμα περισσότερα λέει το ρεπορτάζ της Ειρήνης Χρυσολωρά που δημοσιεύεται σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθούν κάποια βασικά στοιχεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.

1. Η προτεινόμενη φορολόγηση των μερισμάτων είναι ήπια και συμβάλει στην ανάπτυξη με βάση τη διεθνή εμπειρία (όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ). Αφορά δε τα διανεμόμενα μερίσματα 150 εισηγμένων Α.Ε. που τριπλασίασαν τα κέρδη τους.

2. Η αντίστοιχη φορολόγηση των γονικών παροχών πάνω από 400.000 ευρώ είναι απλά κοινωνικά δίκαιη.

3. Οι δυο θέσεις μας χρηματοδοτούν τη στοχευμένη και ρεαλιστική πρόταση μας για τις συντάξεις. Δηλαδή την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, το νέο ΕΚΑΣ για 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους και το τέλος της ντροπής των συντάξεων χηρείας.

4. Επουδενί οι πιο πάνω θέσεις μας όπως και στο σύνολο του το πρόγραμμα μας δεν πλήττουν τη μεσαία τάξη, αλλά αντίθετα την ενισχύουν.

5. Η συστηματική ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα είναι η δική μας επιλογή αντί των επιδομάτων φτώχειας της ΝΔ.

Όλο το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΝΕΡΙΝΗΣ στο σύνδεσμο: https://www.kathimerini.gr/…/ekloges-2023-poia-einai-i…/