Ο Στέλιος Χλιαράς, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Κοινωνικής Θεολογίας, αφηγείται ιστορίες για τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο. Μας μιλά για τις σπουδές του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για το πώς έφτασε στο τώρα με τις καινοτόμες δράσεις του. Αναφέρεται στη θεατρική ομάδα την οποία δημιούργησε μαζί με άλλους ηθοποιούς, στις θεατρικές τους παραστάσεις και στις περιοδείες τους. Τέλος, η φιλοδοξία του είναι ένα θέατρο για όλους.

Καλησπέρα σας. Θα μας πείτε το όνομά σας; Καλησπέρα. Ονομάζομαι Χλιαράς Στέλιος. Σήμερα είναι Τρίτη 18 Ιουλίου του 2023. Ονομάζομαι Στέλ…υ τελείωσα τη σχολή και μετά επειδή έφυγα, επειδή δεν ήμουν ανταγωνιστικός, επειδή αυτό το περιβάλλον με αγχώνει πάρα πολύ, δεν συμμετείχα.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Μετά, το 2011 που ήρθα εδώ, δημιούργησα την ομάδα «Χ-αίρεται». Στην αρχή κάναμε την πρώτη μας δουλειά με συμφοιτητές μου από το Εθνικό Θέατρ…αι αυτή τη φωνή υψώνει. Και για αυτό έχει τέτοια μεγάλη απήχηση. Είχε. Φάνηκε από χθες από την πρεμιέρα μας ότι είχε τέτοια μεγάλη απήχηση.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Γιατί όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή την παράσταση. Είναι ένα είδος θεάτρου, κοινωνικοπολιτικό θέατρο, ένα θέατρο που…φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Ας κλείσουμε έτσι. Και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μετάβαση στην απομαγνητοφώνηση

Πηγή: istorima.org