Η ΕΞΗΝΤΑΜΕΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ!

Η Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης πραγματοποιεί μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή συναυλία με την ορχήστρα της το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 9:00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Έργα των Mozart, Marquez, Brahms αντικριστά με αυτά των Καλομοίρη, Θεοδωράκη και Ευαγγελάτου, ιδιαίτερα επιλεγμένα και προσεγμένα, πλάθουν μια μουσική παράσταση ιδιαίτερη, ευφάνταστη και η εξηνταμελής ορχήστρα του ωδείου αναλαμβάνει μια μουσική ξενάγηση σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την ορχήστρα διευθύνει η Μαρία Καραγιάννη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και στον Λύσανδρο Ρήγα ο υπεύθυνος Σπουδών του Νέου Ωδείου Στέλιος Καραγιαννίδης , τόνισε πως κάθε χρόνο γίνονται τουλάχιστον τρεις εκδηλώσεις, με την εκδήλωση του Σαββάτου να είναι η τελευταία της χρονιάς . “Η συναυλία αυτή είναι η τελευταία μας για φέτος και επιλέξαμε για αυτό το λόγο να δώσουμε στο κοινό κάτι νέο, κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό . Το πρόγραμμα που επιλέξαμε περιλαμβάνει έλληνες συνθέτες, απέναντι σε εξαίρετους συνθέτες από την παγκόσμια μουσική σκηνή . Τους βάλαμε αντικριστά και βάλαμε έναν έλληνα απέναντι σε ένα ξένο, όπως ένα διάσημο τσιγάνικο κομμάτι απέναντι στο δικό μας έντεκα, με στόχο το κοντράστ των συναισθημάτων να είναι πολύ δυνατό”, τόνισε μιλώντας για το πρόγραμμα της συναυλίας,.

Διαφορετικές κουλτούρες και μουσικές θα ενώσουν επί σκηνής, με έργα διάσημων συνθετών , κλασικών ελλήνων και ξένων, που συνθέτουν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα. Κάλεσε όλο τον κόσμο να απολαύσει μια πολύ ωραία συναυλία, που κλείνει με πολύ όμορφο τρόπο τη φετινή χρονιά για το νέο Ωδείο. “Η φετινή χρονιά που κλείνει για το ωδείο ήταν πολύ παραγωγική . Τα μαθήματα γίνονται κανονικά και στόχος μας είναι να δίνουμε στους μαθητές μας τη βιωματική ευκαιρία να μαθαίνουν πρακτικά ότι μαθαίνουν στην πράξη”, τόνισε ο ίδιος, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συναυλίες του ωδείου.

Το ωδείο συμμετέχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα η χρονιά να είναι ιδιαίτερα πλούσια και παραγωγική, κάτι που αποτυπώνεται στα χαμόγελα των παιδιών! Τα τμήματα που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στο Ωδείο είναι αυτό της κιθάρας, των εγχόρδων – βιολιού και του πιάνου, και λιγότερο των πνευστών. Με τη συναυλία του Σαββάτου κλείνει η φετινή χρονιά , ενώ ακολουθούν τα μαθήματα και στο τέλος του Ιουνίου θα γίνουν οι εξετάσεις των μαθητών για την απόκτηση των διπλωμάτων!



Β.Σ.