ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο …κακός μας ο καιρός φαίνεται πως συνεχίζεται και τις προσεχείς ημέρες, μιας και οι καιρικές προβλέψεις θέλουν τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη χώρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα να παραμείνει επιδεινωμένος ο  καιρός το Σαββατοκύριακο και στη Δυτική Μακεδονία. Ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός βελτιώνεται, όπως όλα δείχνουν.

Αναλυτικότερα, Όπως τόνισε μιλώντας στο ΡάδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης “παραμένει άστατος ο καιρός την τελευταία εβδομάδα, με τα φαινόμενα να επιδεινώνονται. θα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τοπικές βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα και στη Δυτική Μακεδονία θα παραμείνει  άστατος.  Μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Παρασκευής υπάρχει η δυνατότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Όπως και το Σάββατο υπάρχει η πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες , ενώ και την Κυριακή θα υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα. Σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν σε πολύ νότιες περιοχές”.

Παρόλα αυτά να σημειωθεί πως δεν αναμένονται πολύ ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, με μεγάλα ύψη βροχής, αφού το έκτακτο της ΕΜΥ αφορά άλλες περιοχές, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις. παρόλα αυτά οι υπηρεσίες  της περιφέρειας και των Δήμων είναι ενήμερες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα και τυχόν επιπτώσεις από την ένταση των φαινομένων. Ο ίδιος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί τις ημέρες και τις ώρες των καταιγίδων, αλλά να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας από έκτακτα φαινόμενα.

Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως η αστάθεια του καιρού  και οι βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας και από το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει μικρή βελτίωση του καιρού και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 22-23 βαθμούς μέγιστες και 12-13 βαθμούς ελάχιστες. Θα επικρατεί και πάλι συννεφιά, ωστόσο ο καιρός φαίνεται ότι σταδιακά θα βελτιωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Β.Σ.