Για την πρόσταση μετονομασίας της οδού Φιλίππου Β’ σε 19η Μαΐου μίλησε ο Δήμαρχος της Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση, αλλά και για το ενδεχόμενο να μετονομαστεί σε 19η Μαΐου κάποια άλλη οδός.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε “Η 19η Μαΐου είναι πραγματικά μία σημαντική ημερομηνία, μία ημερομηνία ορόσημο, ιδίως για εμάς που είμαστε πρόσφυγες, αλλά και για όλον τον ελληνισμό. Σαφώς, ο Δήμος Κοζάνης έχει κάθε διάθεση να τιμήσει αυτή την ημερομηνία και τα όσα αυτή συμβολίζει… Στην παρούσα φάση δεν αποδεχθήκαμε την πρόταση να μετονομαστεί η οδός Φιλίππου Β’ σε οδός 19 Μάϊου γιατί η αλλαγή θα δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα. Ξέρετε ότι ο Φίλιππος, αν θέλετε και στο κλίμα των ημερών, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο το οποίο εξυμνείται, θεωρήσαμε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο… Θα βρούμε άλλο δρόμο της πόλης τον οποίο μπορούμε να ονομάσουμε 19η Μαΐου”.

Ο Δήμαρχος σημείωσε, επίσης, το γεγονός ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους προσφυγικούς φορείς προχωράει στην κατασκευή ενός μνημείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού που δεν υπάρχει στην πόλη.

Ε.Σ.