Για τη Δράση Ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού από την Κόνσεπτ Paths of Greece μίλησε, μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Ο ίδιος δήλωσε πως αποτελεί μία ενδιαφέρουσα δουλειά και θα βοηθήσει στο να αναδειχθούν, αλλά και να αξιοποιηθούν, οι σημαντικοί ορεινοί όγκοι της περιοχής.

Σχετικά με το θέμα ο ίδιος δήλωσε “Είναι μία δουλειά που έγινε σε συνεργασία και με τους ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής και με ανθρώπους που ξέρουν τα βουνά και τα περπατάνε. Ο στόχος είναι προφανής. Η περιοχή έχει πολλούς σημαντικούς ορεινούς όγκους και πρέπει να τους αναδείξουμε και να τους αξιοποιήσουμε, είτε για να προκαλέσουμε πεζοπορικό τουρισμό, είτε, αν θέλετε, για να προκαλέσουμε και το ενδιαφέρον των απλών πολιτών της περιοχή, οι οποίοι θέλουν να εξορμήσουν στη φύση”.

Ερωτώμενος για την έκταση του εγχειρήματος ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι περιλαμβάνεται όλη η έκταση του Δήμου Κοζάνης. Αφορά και την περιοχή του Ζερμίου, όπως και την περιοχή του Μπούρινου και της Αιανής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη φάση είναι η κατασκευή των μονοπατιών και μία διαδικασία προβολής τους. Το κόστος της μελέτης κυμαίνεται μέχρι στιγμής στις 20.000.

Ο Δήμαρχος μίλησε, επίσης, και για τις εικαστικές παρεμβάσεις στο Δήμο Κοζάνης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με τη Σχολή Καλών Τεχνών. “Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι παρεμβάσεις… Πλην των παρεμβάσεων, όμως,  συνοδεύεται και από εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με σχολεία”, επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε εξωτερικές προσόψεις κτηρίων, σε χώρους μέσα στο Κοβεντάρειο, σε χώρους στο Δημαρχείο, ακόμα σε κάδους απορριμμάτων, και αναμένεται να χρωματίσουν την πόλη της Κοζάνης και να την ομορφύνουν.

Ε.Σ.