Ο κοζανίτης Χρήστος Κυρατσούς , επικεφαλής έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη και ο Αναστάσιος Χρυσοχόου, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Καστοριάς δίνουν τα δικά τους μηνύματα στο βιντεάκι για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που ανάρτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της επιστήμης και των σύγχρονων τεχνολογιών για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και τη διασφάλισή της υγείας και της ζωής» αναφέρει ο Χρήστος Κυρατσούς.
«Αφιερώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις ελληνίδες και τους έλληνες επιστήμονες, ερευνητές, γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού εντός και εκτός Ελλάδας. Νιώθουμε υπερήφανοι και τους ευχαριστούμε» είναι το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη – «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι μήνες για τα νέα φάρμακα»

Ο 39χρονος κοζανίτης ερευνητής Χρήστος Κυρατσούς: «Αυτή την στιγμή είμαστε σε φάση να διαλέξουμε τα καλύτερα αντισώματα, τα οποία σταματούν το διπλασιασμού του κορονοϊού»