Δηλώσεις για την προσχώρηση του Περιφερειακού Συμβούλου Γρηγόρη Γιαννόπουλου στην παράταξη “ΕΛΠΙΔΑ” έκαναν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ο ίδιος αλλά και η επικεφαλής της παράταξης Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Σύμφωνα με την κα. Ζεμπιλιάδου, αυτό που εκτίμησε η ίδια στον κ. Γιαννόπουλο και που την οδήγησε σε αυτή της την απόφαση ήταν το ήθος του, η συνέπειά του σε αυτά που αναλάμβανε και, κυρίως, η αγωνία που έβγαζε για τον τόπο του και τα θέμα που απασχολούσαν τα Γρεβενά. “Η συμμετοχή του Γρηγόρη Γιαννόπουλου στο Συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ σηματοδοτεί τη στήριξη του Συνδυασμού σε αυτό που εκπροσωπεί ο Γρηγόρης. Τον παραγωγικό κόσμο της Περιφέρειας αυτής, των ανθρώπων που παλεύουν σε ένα δύσκολο ιδιωτικό τομέα για να τα φέρουν βόλτα. Γι’ αυτό το πράγμα θα αγωνιστούμε, γι’ αυτό είμαστε μαζί και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία”.

Ο κ. Γρηγορόπουλος, αναφερόμενος από τη μεριά του στους λόγους που τον οδήγησαν να προσχωρήσει στην παράταξη και στο ψηφοδέλτιο της κας Ζεμπιλιάδου, έκανε λόγο για “άφαντη” παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη στα προβλήματα της Περιφέρειας γενικότερα αλλά και της περιοχής των Γρεβενών ειδικότερα. “Ως Περιφέρεια και ως Γρεβενά που εκπροσωπώ, δυστυχώς, είμαστε σε όλα πίσω. Πολύ μικρή απορρόφηση στο ΈΣΠΑ, δεν έχουν τρέξει καθόλου μεγάλα έργα όσον αφορά τα αρδευτικά (…) Ως αρδευόμενη περιοχή αυτή τη στιγμή έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό στη Δ. Μακεδονία με μόλις 9% (…) Δυστυχώς, η παρέμβαση από τον κ. Καρυπίδη ήταν άφαντη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.