Με την εξέταση της Προέδρου (2010-2015) του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
– “Το ΚΕΕΛΠΝΟ τι σχέση έχει με όλα αυτά, κα μάρτυρα;” ρώτησε ο βουλευτής κ. Θεοφύλακτος.
– “Έλα ντε!” η αυθόρμητη απάντηση της επί 5 έτη Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού…
– “Σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπεται η λήψη δανείου, σαν πόρος”, τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Θεοφύλακτος.
“Δεν μπορώ να σας απαντήσω”, είπε η κα Κρεμαστινού και συμπλήρωσε “πάντως υπήρχαν εγκρίσεις της Τράπεζας και του Υπουργού”.
“Μα και σε άλλα δάνεια υπήρχαν εγκρίσεις”, επέμεινε ο κ. Θεοφύλακτος “αλλά σήμερα παραπέμπονται για κακουργήματα, π.χ. ο κ. Ψυχάρης και τα τραπεζικά στελέχη που τα ενέκριναν”.
– “Ο κ. Λοβέρδος, τότε Υπουργός Υγείας, με αυτά τα 20εκ ευρώ, στην ουσία έκανε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τις προσλήψεις και τις δαπάνες που ήθελε να κάνει απευθείας ως Υπουργός Υγείας και δεν μπορούσε”, ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος και η κα Κρεμαστινού δεν το αρνήθηκε.
– “Τα 20εκ. ευρώ που περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. ευρώ για τα εμβόλια, γιατί δεν τα επιστρέψατε για να μην τα πληρώνουμε τώρα;”, ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος, αναφερόμενος στη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ.
– “Γιατί δεν ελέγξατε εάν ο ΟΚΑΝΑ έπραξε αυτά για τα οποία θα έπαιρνε τα 20εκ ευρώ”; Ερωτήσεις, στις οποίες υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή της κας Κρεμαστινού.
“Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οδηγεί και σε μεγαλύτερη ευθύνη, ιδίως τώρα που υπάρχουν ευρήματα κατάχρησης της εμπιστοσύνης αυτής”, σχολίασε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.
Οι εργασίες της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Επιτροπής συνεχίζονται.
Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του βουλευτή
Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννη Θεοφύλακτου