Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο Μποδοσάκειο την Παρασκευή  το πρωί τόνισε ότι σκοπός του Υπουργείου είναι να ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. “Είναι το βασικό νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας και το πιστεύουμε. Δεν έχουμε καθόλου ασχοληθεί με τον υγειονομικό χάρτη. Το Μποδοσάκειο μπορεί να παρέχει πολύ ψηλές ποιότητας παροχές υγείας”.

Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός ανέφερε ότι ο Μποδοσάκειο είναι ένα από τα πολύ καλά νοσοκομεία, ένα κόσμημα και θα γίνουν πολλά ακόμα πράγματα .Έχει ογκολογική, ελικοδρόμιο , μια ΜΕΘ πρότυπο και μια μονάδα νεφρού που δίνει πλήρη ειδικότητα τόνισε ο πρώην διοικητής και νυν βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου. Αυτά όπως είπε είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ο υπουργός ζήτησε προτάσεις από το προσωπικό και τον προσωρινό διοικητή για τη βελτίωση του νοσοκομείου ώστε να κάνει το επόμενο του βήμα . Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο κ. Ιωάννης Κετικίδης έγραψε καλά στο διαγωνισμό και εφόσον παραχθεί έργο από μέρους του τη μεταβατική αυτή περίοδο θα παραμείνει στη διοίκηση. Η γενική εικόνα του νοσοκομείου είναι πάνω από το μέσο όρο  του ΕΣΥ πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας για 37  νοσηλευτές που θα έρθουν να το ενισχύσουν.

“Το Νοσοκομείο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο .Έχει  και τις εγκαταστάσεις , είναι εξαιρετικό από πλευράς οργάνωσης και καθαριότητας , η θέση του μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Είμαστε εδώ να διαθέσουμε  και του πόρους και το προσωπικό. Όταν εγκριθούν  τα χρήματα από τα Ταμείο  Ανάκαμψης για τα  δωρεάν απογευματινά ιατρεία  αυτά που κάνουν μεγαλύτερο  έργο θα πάρουν  περισσότερα χρήματα ” είπε μεταξύ άλλων  αναφερόμενος και στα κίνητρα που σχεδιάζονται να δοθούν στους γιατρούς των περιφερειακών νοσοκομείων για γίνουν πιο ελκυστικές οι θέσεις που προκηρύσσονται .

Ιωάννα Παπαδημητρίου