Το ενδιαφέρον μας για την οδική ασφάλεια είναι συνεχές γιατί σαν χώρα πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος, από θανάτους και αναπηρίες.
Τον Δεκέμβριο του 2023 υπογράψαμε τη σύμβαση του Έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, που αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, αφού είχαμε ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες και είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησης του.

Σημειώνεται, ότι το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος των παρεμβάσεων σε συνέχεια εκείνων για τη μείωση της ταχύτητας, την αναμόρφωση του αστικού οδικού περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των υπεραστικών και περιαστικών οδών.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε πρόσφατα και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. (Στη φωτογραφία οι εργασίες στην νησίδα, στην είσοδο του Κλείτου)
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού σε τμήματα οδών σε εισόδους Κοινοτήτων ή τμημάτων οδών ιδιαίτερης χρήσης, όπου ο φωτισμός είτε δεν υφίσταται είτε είναι ελλιπής.

Συγκεκριμένα στις οδικές αρτηρίες:
● Είσοδος Δ.Κ. Αιανής από Καισαρειά
● Είσοδος Νέου Κλείτους
● Είσοδος Κοινότητας Αγίας Παρασκευής
● Είσοδος Κοινότητας Βοσκοχωρίου
● Είσοδος Κοινότητας Δρεπάνου
● Είσοδος Κοινότητας Κερασιάς
● Είσοδος Κοινότητας Νέας Νικόπολης
● Είσοδος Κοινότητας Καισαρειάς από Αιανή
● Είσοδος Κοινότητας Καισαρειάς από Κοζάνη
● Δρόμος προς Κοινότητα Καρυδίτσας με ποδηλατόδρομο
● Είσοδος Κοινότητας Μαυροδενδρίου από Κοίλα
● Δρόμος προς Κοινότητα Μεταμόρφωσης από Ξηρολίμνη
● Δρόμος έξω από κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Λευκόβρυση

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση συστημάτων μείωσης της ταχύτητας σε εισόδους Οικισμών, καθώς και προειδοποιητικά πλησίον σχολικών μονάδων, καθώς και τοποθέτηση αντικεραυνικών και επαναφερόμενων ρελέ διαρροής σε επιλεγμένα πίλαρ τροφοδοσίας, που αφορούν τον δημοτικό φωτισμό, σε βασικές αρτηρίες προκειμένου να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία του φωτισμού σε αυτές.

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.