Συνεχίζεται η δίκη του δράστη της ΔΟΥ Κοζανης στα δικαστήρια της Φλώρινας με τα αναγνωστέα και την απολογία του κατηγορούμενου. Στα αναγνωστέα διαβάστηκε ότι δεν πάσχει ο κατηγορούμενος από καμιά ψυχική νόσο και δεν ήταν χρήστης τοξικών ουσιών. Λόγω πολιτικών πεποιθήσεων για κάποιο διάστημα ήταν απεργός πείνας. Σε κάθε περίπτωση οι λειτουργίες της σκέψης και του συναισθήματος ειναι κανονικές.

Στην απολογία του ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι στόχος ήταν το ελληνικό κράτος. “Ο Ξανθόπουλος ειναι το κράτος, το κράτος δεν ειναι αέρινο”, είπε χαρακτηριστικά. “Χτύπησα τους 2 φοροεισπράκτορες και μετά πήγα στο διάδρομο”. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην τρίτη υπάλληλο που χτύπησε: “Είδα το βλέμμα της ότι ήταν αποφασισμένη να ζήσει όχι για τον εαυτό της, αλλά για κάποιον άλλο και σταμάτησα”.

“Αν η εφορία ήταν κλειστή, θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια. Το φασιστικό λιοντάρι δεν το χτυπάς στα δόντια, αλλά στο στομάχι, την εφορία. Μια ζωή κλέβουν οι εφοριακοί, όταν ο άλλος πεινάει εσύ βάζεις πρόστιμα, παίρνεις φόρους τους παίρνεις το ψωμί από το στόμα”

“Το κάνω τη δουλειά μου ειναι ο χειρότερος φασισμός, σαν τους φασιστές που πήγαιναν τον κόσμο στα τρένα. Τόσα χρόνια μας πίνουν το αίμα, αυτοί που καταστρέφουν τόσες ζωές γιατί να χαρούν;” ρώτησε την πρόεδρο. Οι “μπάτσοι ειναι αναλώσιμοι”, συνέχισε “και γυναίκες και άντρες ειναι το ίδιο, παίρνουν τον ίδιο μισθό”. Μίλησε για εκστρατείες βίας ενάντια στην εργατική τάξη με τους αστυνόμους να τρομοκρατούν.

Κατήγγειλε τους ξυλοδαρμούς στο αστυνομικό τμήμα.”Οι αστυνομικοί βαράνε, οι εισαγγελείς τους καλύπτουν και οι δικαστές κάνουν ότι δεν ξέρουν”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες κράτησης σε απομονωμένα κελιά που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Κατά τη γνώμη του πρόκειται για ένα σύστημα τρομοκρατίας των κρατούμενων με πολλούς να παίρνουν ψυχοφάρμακα κάτι που αντικατοπτρίζει τη γενικότερη εικόνα του κράτους. “Το σύστημα είναι ταξικό και στην φυλακή, σε άλλη φυλακή θα μπει ο Φουρθιώτης, σε άλλη εγώ, σε άλλη ο μετανάστης”, είπε.

Ι.Π.

Η απίστευτη αγριότητα και η ψυχραιμία του δράστη κατά την βίαιη επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης – Τι ανέφεραν οι μάρτυρες