Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, η διαδραστική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Παπαϊωάννου “Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση”, στον παιδότοπο Μορμόλη.

Στην ιστορία, ο ήρωας του βιβλίου, ο εφευρέτης Μάξιμος Φλου, παρέα με το σκύλο του Μέρφι, προσπαθεί μανιωδώς να δημιουργήσει τη μηχανή που θα βρίσκει όλα τα χαμένα αντικείμενα. Μια μέρα, και ενώ βρίσκεται κλεισμένος στην ακατάστατη σοφίτα του σπιτιού του, φωνάζει “Το βρήκα! Το βρήκα!”. Τι είναι όμως αυτό που βρήκε ο Μάξιμος ο Φλου;

Ο κ. Παπαϊωάννου προσπαθεί με απλά λόγια, και χωρίς διδακτισμό, να θυμίσει στους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι οι φίλοι και ο χρόνος που περνάμε μαζί τους. Ο ίδιος δεν αποσκοπεί στο να περάσει ένα και μόνο μήνυμα, αλλά, όπως αναφέρει, το νόημα πλάθεται ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες αυτού που διαβάζει το βιβλίο. Ο καθένας το μεταφράζει διαφορετικά, καθιστώντας έτσι την ανάγνωση μία εξατομικευμένη δημιουργική εμπειρία.

Σίγουρα, όμως, ο κ. Παπαϊωάννου θεωρεί πως ένα μήνυμα που πρέπει να συγκρατήσει ο αναγνώστης, κυρίως οι σημερινοί γονείς, είναι ότι πρέπει να αφιερώνουμε κάθε στιγμή στους ανθρώπους που αγαπάμε, γιατί ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα!

Ε.Σ.