Εκλογική διαδικασία διενεργήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου με σκοπό τη τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας και την εκλογή εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή τριών συνδυασμών, εκ των οποίων επικράτησε ο συνδυασμός “Ισχυρή Δυτική Μακεδονία” ακολουθώντας ο συνδυασμός “Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας”.

Ο δήμαρχος Βοϊου κ. Χρήστος Ζευκλής, εκπρόσωπος του νικηφόρου συνδυασμού “Ισχυρή Δυτική Μακεδονία”, σχολίασε, μετά το πέρας της διαδικασίας, πως “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια ΠΕΔ ισχυρή με ομοφωνία, μια ΠΕΔ που θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου”. Από το συνδυασμό προέκυψαν τέσσερις εκλέκτορες.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, εκπρόσωπος του συνδυασμού “Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας”, έκανε λόγο για μία άψογη εκλογική διαδικασία και θέλησε να ευχαριστήσει ψηφοφόρους και συμμετέχοντες στο συνδυασμό, ενώ δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο κ. Κουπτσίδης, πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, μίλησε για μια “ιδιαιτερότητα” στην εκλογική αναμέτρηση λόγω του νέου προεδρικού διατάγματος. Υπήρχαν αδιάθετα υπόλοιπα ίδια, λόγω της ποσόστωσης που υπήρχε. Έτσι 4 έδρες ανήκαν στο συνδυασμός “Ισχυρή Δυτική Μακεδονία”, 3 στο συνδυασμός “Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας” και η τελευταία έδρα αποδόθηκε μετά από κλήρωση στην “Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας”.

Φ.Μ.