Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του προέδρου της επιτροπής ελέγχου του πόρου κ. Κώστα Χαραλαμπίδη , το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε τη συνέχεια των έργων του πόρου. Ακόμα και της επισκευής της «Αγίας Όλγας», με φορέα υλοποίησης τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας μετά από σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας .Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το κτίριο της Αγίας Όλγας έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο εδώ και έξι χρόνια για τη στέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις διφορούμενες απόψεις για τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου για τους φορείς υλοποίησης του τοπικού πόρου, άλλοτε θετικές ως προς την αποσαφήνιση του νόμου , άλλοτε αρνητικές ως παραγγελία του περιφερειάρχη, κοινός παρανομαστής ήταν η διαχείριση του πόρου κυρίως από τους ΟΤΑ. Λόγος έγινε για τον αν οι φορείς υλοποίησης πρέπει να ταυτίζονται με τους δικαιούχους .
Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης κράτησε αποστάσεις από την γνωμοδότηση χωρίς να παίρνει σαφή θέση για την αποδοχή της ή όχι. Ο φάκελος της Αγία Όλγας θα πάει στην αποκεντρωμένη διοίκηση, ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση μεταξύ των επικεφαλείς των παρατάξεων μετά από ενημέρωση της ΠΕΔ και των ενεργειακών δήμων για την πιθανή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τη διαχείριση του τοπικού πόρου , μετά από ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό.
Τα έργα που έχουν ενταχθεί στον πόρο προχωρούν και όλο αυτό το τρενάρισμα φαίνεται να είχε άλλο στόχο… Πάντως οι σύλλογοι σίγουρα δεν μπορούν με απευθείας ανάθεση να διαχειρίζονται τα χρήματα του πόρου.
Ι.Π.

Ποιος τρενάρει τελικά τις πληρωμές του τοπικού πόρου; Η ίδια η Αγία Όλγα;